Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Ranger a VW Amarok mohou být v blízké budoucnosti příbuznými

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Koncerny Ford a Volkswagen již oznámily, že hodlají spolupracovat. Výsledkem této spolupráce mohou být i příbuzenské vazby mezi jejich terénními pick-upy.

Vznik strategické aliance oznámily koncerny Ford a Volkswagen v červnu letošního roku.

Obě strany podle oficiálních materiálů zkoumají projekty, na kterých by mohly vzájemně spolupracovat, nedílnou součástí strategie má být i kooperace na užitkových vozech.

V jejich případě jsou většinou zmiňovány dodávkové automobily, ale Michael Bartsch, ředitel společnosti Volkswagen Group Australia, v rozhovoru pro GoAuto poodhalil, že se spolupráce může týkat i terénních pick-upů Ford Ranger a Volkswagen Amarok.

Podle jeho slov může dojít na společný vývoj a následně i výrobu platformy pro tyto pick-upy. Cílem má být snížení nákladů na vývoj, výrobu i zvýšení konkurenceschopnosti zástupců obou značek.

V případě Volkswagenu Amarok může takový krok vylepšit jeho pozice na asijském a australském trhu, protože současná generace, která je vyráběna v Argentině a Německu, zde velmi těžko konkuruje pick-upům konkurenčních značek, vyráběným v Thajsku a nabízeným díky tomu za příznivější ceny.

Pick-upy Ranger a Amarok, vycházející ze společného vývoje se mohou údajně stát skutečností v polovině příštího desetiletí. Ford i Volkswagen pak mají do té doby své pick-upy nabízet v modernizovaných provedeních na jejich stávajících platformách.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - WinNatural
14. 8. 2018 19:18
No, děs
To jako že Ranger bude taky hnusnej, nespolehlivej a předraženej?