Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Tourneo Connect druhé generace se představuje (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Ford v letošním roce provádí generační obměnu u svých lehkých užitkových modelů. Druhé generace se dočkalo i kompaktní Tourneo Connect.

Ford zahájil generační výměnu u svých lehkých užitkových modelů letos na jaře na autosalonu v Ženevě, kde měl premiéru koncept Tourneo Custom, z nějž se nakonec vyklubal sériový model. Následně se jako sesterský model a nástupce současného Transitu koncem dubna na veletrhu užitkových vozidel v Birminghamu představil Transit Custom.

Nyní Ford na akci „Go Further“ pořádané v Amsterdamu představuje vedle nového Mondea a modernizované Fiesty i novou generaci modelu Tourneo Connect. Tento velkoprostorový osobní model se v nabídce značky zařadí pod Tourneo Custom a rovněž dostane své užitkové dvojče pojmenované Transit Connect.

„Modelová řada Ford Tourneo prochází radikální transformací, jejíž předzvěstí je nové stylové Tourneo Connect. Další a ještě atraktivnější modely přijdou vzápětí,“ uvedla Barb Samardzich, viceprezidentka globálního vývoje produktů ve Ford of Europe.

Nový Ford Tourneo Connect má podle automobilky představovat nápaditou kombinaci prostoru, přizpůsobivosti a komfortu. Novinka má být přitažlivá i díky svému designu, ten navazuje na větší Tourneo Custom a lze v něm najít odkazy i na Fiestu, Focus a nové Mondeo.

Zcela nové Tourneo Connect se má stát součástí modelové řady osobních vozů Ford coby cenově dostupný automobil, který nabídne prostorný interiér a přizpůsobivost v novém stylovém balení.

Nový model bude k dispozici ve dvou flexibilních verzích – jako pětimístné Tourneo Connect a sedmimístné Grand Tourneo Connect. Rodinám vyznávajícím aktivní životní styl i profesionálním řidičům poskytne posuvné zadní dveře, velmi přizpůsobivý systém sedadel a množství promyšlených odkládacích schránek.

Cílem Tourneo Connect je podle automobilky dosáhnout nejnižší spotřeby ve svém segmentu. Pomoci by mu k tomu měla nabídka vysoce hospodárných vznětových i zážehových motorů, využívajících strategii downsizingu, stejně jako řada technologií Ford ECOnetic.

Zcela nový Ford Tourneo Connect se v Evropě a Severní Americe (kde bude nabízen jako Transit Connect Wagon) začne prodávat v roce 2013. Nový osmi- či devítimístný model Tourneo Custom je v prodeji již nyní.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
7. 9. 2012 20:44
Re: C3 Picasso
Me spis pripada jako fiat doblo/opel combo...
Avatar - twistedTSD
7. 9. 2012 16:14
Re: tourneo connect
Přesně, končící Connect je pěkný. :yes:
Avatar - pumpkin
7. 9. 2012 15:24
Re: C3 Picasso
áno, si.
Avatar - Gilbert
7. 9. 2012 14:28
C3 Picasso
Jsem sám komu to podle zveřejněných fotek připomíná Citroën C3 Picasso?
Avatar - sendador
7. 9. 2012 14:22
no
tak oproti tomuhle je i Doblo primo krasavec :-)