Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta 2013: Tříválcový EcoBoost a nová elektronika

Diskuze (17)
Pařížský autosalon bude místem premiéry modernizovaného Fordu Fiesta.

Přesně po čtyřech letech přichází facelift kinetického Fordu Fiesta. Jeden z nejžádanějších modelů segmentu malých aut se v modernizovaném provedení poprvé ukáže na globální konferenci Fordu v Amsterdamu, výstavní premiéra se chystá na pařížský autosalon.

Nejviditelnější změnou je vylepšený design. Fiesta pro modelový rok 2013 dostane nové přední světlomety s integrovaným LED denním svícením. Osvěžený tvarů se týká i interiéru.

Změny najdeme ale i pod kapotou, kterou zdobí nový ostrý prolis. Zabydlí se tam přeplňovaný tříválec 1,0 EcoBoost, který debutoval na jaře ve větším Focusu a mezitím získal i ocenění motor roku. Parametry motoru zatím zveřejněny nebyly, sesterský B-Max nicméně používá naladění na 74 a 88 kW (Focus má 92 kW).

Ford navíc tvrdí, že Fiesta EcoBoost bude nejúspornějším vozem svého druhu. Přesný údaj o kombinované spotřebě nebo emisích CO2 ale automobilka ještě tají.

Z Focusu si však Fiesta nevypůjčí jen nový motor. Další technickou specialitou je systém Active City Stop, který v nízkých rychlostech sám vozidlo zpomalí, pokud by mělo dojít k nehodě. K tomu Fiesta přidá i multimediální rozhraní Ford SYNC, poprvé představené v B-Maxu, a novinku v podobě systému MyKey. Ten umožní rodičům mladých řidičů omezit nejvyšší rychlost, omezit maximální hlasitost rádia nebo znemožnit deaktivaci bezpečnostních systémů.

Diskuze (17)
6. 9. 2012 11:23
Re: hledá se nemo...
:-) tak turbo to ma .. takze saci vykon by mohl byt dostatecny, ted jen sehnat to drzatko :-)
6. 9. 2012 08:59
podla mna
palubovka Fiesty bola a je "stara" dizajnom ;-\
6. 9. 2012 08:21
Re: Fiesta není siesta
cumaky jsou bohuzel hnusne u vsech novych aut, protoze ochrana chodcu.
vsechna miniauta tim abnormalne trpi, divne morcatko na nich vynikne vice nez na limuzinach, kde je kapota delsi a proporce vyvazenejsi.

Pekny rypak maji dneska akorat auta s motory vzadu nebo uprostred, ale kolik jich je? Boxster Cockster (pardon, Cayman) 911ka a tim to asi tak hasne.
5. 9. 2012 22:12
Re: Chybicka
Přesně. Autor by si mohl článek po sobě alespoň jednou přečíst když za něj dostal zaplaceno.
Avatar - PeterLuk
5. 9. 2012 21:57
Podľa mňa jej fl. pomohol
Mne sa nová Fiesta páči. Fiestu som vždy považoval za etalón triedy (GTI neboj sa, na Pólo nezabúdam, to je však ešte vyššie a v súčasnej podobe je to aj celkom pohľadné auto) a etalónom zostáva. Facelift sa podľa mňa podaril a Fiesta ho potrebovala. Súčasná Fiesta má podľa mňa príliš nevýrazný predok a facelift to zmení.