Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Formule 1: Jak by vypadaly současné monoposty v historickém zbarvení?

Michal Fokt
Diskuze (3)
Vzpomínáte na doby, kdy byla ve formuli 1 vidět loga Marlboro, Camel, West nebo třeba MTV, Russel Athletics či Benetton? Jak by se vyjímala na současných monopostech?

Monoposty formule 1 se rok od roku mění většinou jen lehce, ale pokud se podíváme zpět o pět, deset let, najednou se ukazuje, že jsou rozdíly dost dramatické, což je dáno zejména měnícími se pravidly. Ostatně mění se i firmy, které chtějí mít na závodních autech svá loga... do značné míry ze stejného důvodu. Před lety totiž byly "vyštípány" tabákové koncerny a náhrada za ně už nemá takovou stabilitu. A vlastně ani image, jen málokterý současný design vám asi dokáže uváznout v paměti.

V roce 2015 publikoval Marco van Overbeeke v prosincovém vydání magazínu F1 Racing fotorealistickou studii možné podoby monopostu formule 1 pro sezon 2017 a zatímco v tuto chvíli zatím nelze s určitostí říci, jak moc se trefil, jeho práci teď využil Sean Bull a tuto "univerzální" efjedničku oblékl do závodního zbarvení formulí různých týmů z let (ne)dávno minulých.

K vidění jsou známé outfity McLarenu, Ferrari, Jordanu, Jaguaru, Hondy a dalších stájí. Přiznávám, že ne všechny mi jsou úplně povědomé a některé mi naopak v galerii chybí. Ale pokoukání je to nepochybně zajímavé.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Magister
12. 9. 2016 08:39
pořádné
Já bych raděj pořádný formule před 15 lety s dnešními barvami....

[odkaz]
Avatar - netcar.xx
11. 9. 2016 21:31
A kde
je JPS Lotus?
11. 9. 2016 20:24
F1
Tohle nejsou současné F1 ale možný vzhled a technické regule pro příští sezónu. :-!