Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fulín potřetí mistrem Evropy! Vítězství vybojoval v posledním závodě na domácí půdě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Petr Fulín stanul o posledním závodním víkendu na okruhu v Mostě dvakrát na stupních vítězů. Až poslední jízda rozhodla o tom, že oslavil svůj třetí titul mistra Evropy v seriálu cestovních vozů ETCC.

Bylo to jako z filmového scénáře. Petr Fulín přijel na mostecký okruh, který zná jako své boty, spolu se svým synem. Jmenovec závodil s druhým Seatem Leon Cup Racer týmu Křenek Motorsport. Po celý víkend se mohli stratégové upočítat. Vždyť na druhého Švýcara Schreibera s Hondou měl k dobru pouze šest bodů, na Maďara Nagyho pak sedm.

Českému závodníkovi stoprocentně nevyšla kvalifikace, byť druhá příčka mu utekla o pouhou tisícinu sekundy. V prvním nedělním závodě se po nejistém startu propadl ale postupně se propracoval přes soupeře až na třetí příčku. Pořadím zamíchala kolize právě se Schreiberem, který Fulínovi poškodil blatník. Dostal však penalizaci průjezdu boxy, čímž ztratil první příčku ve prospěch Kraleva na Audi. „Měsíce jsem nezávodil, nechtěl jsem nikomu kazit šampionát, bourat, protože vím, že tady kluci bojovali o titul. Ale pořád jsem závodník…,“ okomentoval bulharský závodník po vítězném závodě.

K druhému závodu se pořadí prvních osmi tradičně obrátilo, takže měl Fulín ještě těžší výchozí pozici a ještě méně bodů k dobru – Nagy totiž dojel v prvním závodě druhý a zbývaly mu jen tři body. V nádherném závodě plném soubojů se však Fulín vypracoval dokonce na první příčku. Úhlavní soupeř Schreiber havaroval po souboji.

„Vyhrát titul před domácím publikem je fantastický pocit, musím poděkovat všem fanouškům a samozřejmě týmu,“ prohlásil Fulín bezprostředně po vyhlášení třech nejlepších druhého závodu. Český pilot ovládl kontinentální pohár i v letech 2014 a 2015, loni byl druhý. Jeho syn v druhém závodě dojel na pěkném pátém místě a Fulína seniora dokonce pouštěl před sebe.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - Dinar
9. 10. 2017 09:35
Skvělé!
Velká gratulace Petru Fulínovi. Je super vidět, že i za těch zoufalých podmínek českého motorsportu dokáže občas někdo pozávodit Evropu. :-) :yes: :yes: