Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fuso FG 4x4 EarthCruiser je tak trochu jiný karavan (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Australská společnost EarthCruiser Overland Vehicles nabízí obytné automobily pro skutečné dobrodruhy, jimž nestačí zpevněné silnice a upravené trávníky kempů.

Obytné automobily společnosti EarthCruiser Overland Vehicles plně odpovídají drsným podmínkám panujícím v zemi jejich původu. Zakladatelé společnosti potvrzují, že jejich prvotním cílem bylo vytvořit expediční vůz vhodný pro cesty do vnitrozemí Austrálie.

Základem pro EarthCruiser je nejčastěji voleno Fuso FG 4x4, ale v nabídce australské společnosti figuruje i podvozek japonské značky Isuzu a je možné objednat si obytnou nástavbu i v kombinaci s Iveco Daily vybaveným pohonem všech kol. Nabídka se navíc neomezuje pouze na jeden rozvor náprav v kombinaci s krátkou dvoudveřovou kabinou, ale je možné objednat si i prodlouženou variantu se čtyřdveřovou kabinou z nabídky značek Fuso a Iveco.

Obytná nástavba EarthCruiser zaujme svými rozměry. Díky požadavku na zachování co nejlepší pohyblivosti vozidla a jeho průchodnosti náročným terénem se nejedná o masivní alkovnu přesahující šasi na všechny strany, ale naopak kompaktní celek, který svým příčným průřezem kopíruje tvary kabiny. Na délku nástavba jen mírně přesahuje za zadní kola, aby neomezovala zadní nájezdový úhel.

Při nalezení vhodného místa k táboření se střecha nástavby elektricky zvedne, aby vytvořila přijatelný životní prostor pro dvou a vícečlennou posádku v závislosti na konfiguraci svého interiéru. Ten vedle lužek a křesel se stolem nabízí i plně vybavenou kuchyň s ledničkou a sporákem nebo kompletní sociální zařízení se sprchovým koutem a WC.

Prototyp obytného vozidla EarthCruiser absolvoval náročné testování a najel přes 27 000 km během vzrušující cesty napříč Mongolskem a Ruskem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
25. 4. 2014 12:23
aj na podvozku Fusa ma japonský podvozok :)
je to Mitsubishi
Avatar - rohYpnol
13. 4. 2014 14:18
Ideální
stroj na D1 camping >:-[]