Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fuso a Nissan si vymění svá vozidla

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Japonské automobilky Fuso a Nissan podepsaly smlouvu o spolupráci, jejímž prvním výsledem bude sdílení lehkých užitkových modelů.

Letos v červnu došlo k podpisu memoranda o porozumění mezi Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, japonskou dceřinou společností koncernu Daimler, a automobilkou Nissan Motor Co., Ltd.

Na tento krok nyní v listopadu oba partneři navázali podpisem smlouvy o dlouhodobé spolupráci a sdílení lehkých užitkových vozidel v Japonsku. Dohoda je založena na strategickém partnerství mezi koncernem Daimler AG a aliancí Renault-Nissan.

Prvním výsledkem této spolupráce se stane výměna dvou modelů mezi značkami Fuso a Nissan. První jmenovaná nabídne od 15.ledna příštího roku na japonském trhu model Fuso Canter Guts, což je v podstatě pouze přejmenovaný Nissan Atlas F24, známý i z evropského trhu, kde je nabízen jako Cabstar.

Nissan na oplátku do své japonské prodejní sítě získá lehké užitkové modely Fuso Canter, které bude nabízet pod svým obchodním označením NT450 Atlas. První fáze spolupráce má v příštím roce představovat výměnu zhruba 1.300 vozidel mezi automobilkami Fuso a Nissan.

Cílem spolupráce mezi Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation a Nissanem je posílení pozic obou značek na domácím japonském trhu. Vzájemná výměna některých modelů má oběma značkám pomoci k rozšíření jejich nabídky užitkových vozidel a zároveň snížení nákladů na vývoj vlastních vozidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)