Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by mohly vypadat Volhy budoucnosti? V Rusku sklízí nadšení

Stanislav Kolman
Diskuze (28)
I když poslední automobil značky Volha sjel z výrobních linek před osmi lety, někteří stále věří v návrat. Nezávislý grafik nyní představil studie, jak by novodobé vozy mohly vypadat.

Abychom to tedy uvedli na pravou míru: návrat vozů značky Volha je skutečně reálný. Siegfried Wolf, šéf Russian Machines Corporation (pod níž patří skupina GAZ), se nechal slyšet, že k návratu Volhy na silnice dojde v brzké budoucnosti. Nebude se však již soustředit na výrobu luxusních limuzín pro vyvolené, ale zcela jiný segment – lehké užitkové vozy, jakým je třeba VW Caddy.

Někteří se s tím ale nedokážou smířit a věří, že ruská automobilka nakonec oznámí návrat i mezi osobní automobily. Rusové se stavbou aut začali v padesátých letech a posledním projektem byl model Siber, jenž se představil na moskevském autosalonu Interavto v roce 2007. Produkce auta trvala pouhé tři roky.

Návrat mezi osobní auta by úplným nesmyslem nebyl. Sám Wolf ve svém prohlášení uvedl, že zejména doma v Rusku může Volha stále stavět na pevných základech, které si v předchozích desítkách let vybudovala. Lidé si prý auta dodnes pamatují jako bytelná a kvalitní.

Vizi Volhy budoucnosti nám už před časem dal nezávislý grafik Alexander Shtorm, jenž představil studii pro rok 2020. Nyní sociálními sítěmi koluje nový a ještě povedenější projekt. Autorem je Sergej Barinov, jenž auto zhotovil v několika karosářských provedeních. Jak by tedy podle něj mohla vypadat Volha budoucnosti coby limuzína, kombi či dokonce crossover? Byť se výroby s největší pravděpodobností nedočkáme, práce, která v Rusku sklízí úspěchy, určitě stojí za zhlédnutí.

Stanislav Kolman
Diskuze (28)

Doporučujeme

17. 10. 2021 19:46
Re: Retro Carevna za pár rublů
Ta tuctova a ani ošklivá nebyla.
22. 1. 2018 15:09
hezké
Jako obvykle z toho nic nebude, ale musím konstatovat, že mne návrhy celkem dost mile překvapily. :yes: :yes:
Avatar - Ronault.
20. 1. 2018 23:01
Re: Retro Carevna za pár rublů
Mě se na tom nejvíce líbí ten sníh kolem, to je to, co u nás pořádně není a je to asi jediné, co je.v Rusku lepší...
Avatar - Ronault.
20. 1. 2018 22:57
Re: Pěkné
A máš za co?
Avatar - KubikCv
18. 1. 2018 19:58
Re: Předek je divnej
jj,známej ji má z Mostu ... německou Taigu...aspoň má líp ošetřený dutiny >:D