Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Geely chystá kombi s evropským designem

Michal Fokt
Diskuze (1)
Vlastník Volva plánuje celosvětovou expanzi. Pomůže mu v Evropě designérsky zdařilý kombík s výrazně sportovními rysy?

Čínská automobilka Geely je v Evropě známá hlavně tím, že koupila značku Volvo, už brzy by se nám však měla dostat do hlubšího povědomí. Prozatím sice v první řadě sbírá síly na domácím trhu a rozvojových zemích, ale vývoj nové techniky s využitím know-how švédského výrobce je v plném proudu a expanze na trhy západního světa by měla začít co nevidět.

Na kantonském autosalonu Guangzhou Auto Show se má tento měsíc představit studie kombíku, s nímž bude chtít Geely uspět i na evropském trhu. První uniklá fotografie ukazuje vůz s překvapivě evropským designem. Vlastně nepřekvapivě, designcentrum Geely vede Peter Horbury z Volva. Kombi má dynamicky klesající linii střechy, stoupající spodní linii bočních oken, masivní ponton karoserie, nízké prosklení a integrované spoilery na zádi. Také sympatickým způsobem šetří s prolisy a komplikovanými tvary.

Sportovní styl podtrhují velká kola s pětipaprskovým designem a k pohonu by mohla sloužit nově vyvinutá přeplňovaná benzinová patnáctistovka. Od konceptu může být k sériovému modelu ještě dlouhá cesta a konečný výsledek se může výrazně lišit, ale auto na snímku vypadá spíše jako prototyp než raná fáze stylingu. A lze tedy očekávat jen lehké změny... a menší kola.

Michal Fokt
Diskuze (1)
9. 11. 2015 17:24
zadni ponton
Kdyz si na zadni sedacky sedne Cinan tak uvidime jenom jeho cerne vlasy >:D