Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gemballa Turbo GT550: Porsche pro náročné

Roman Daněk
Diskuze (12)
Specializovaný tuner německých vozů Porsche, společnost Gemballa, si konečně připravil kit pro model 911 Turbo. Kdo se rád odlišuje a sériová verze Turbo mu nestačí, Gemballa GT550 se nabízí jako ideální volba.

Inženýři od Gembally adresnými zásahy, jako je např. zvýšení plnícího tlaku turbodmychadel, zlepšení sání nebo výměnou řídící jednotky, zvedli výkon šestiválcového boxera o objemu 3,6 l na 404 kW (550 k). Maximální točivý moment povyskočil o 100 Nm na celkových 780 Nm. Gemballa Turbo GT550 má díky pohonu všech kol výborné akcelerační vlastnosti, zrychlí z 0 km/h na 100 km/h za 3,8 s a s aktivovanou funkcí Overboost dokonce jen za 3,6 s. Nejvyšší rychlost je 318 km/h, což je o 8 km/h více než u sériového vozu.

Optický paket není u tak silného vozu jen pro parádu, přepracovaný přední nárazník s integrovaným spoilerem snižuje vztlak a přispívá k lepšímu obtékání vzduchu okolo vozu. Modifikované přední vtoky lépe chladí brzdové kotouče a tím zvyšují jejich účinek. Další změny naleznete v prolisu na víku od zavazadlového prostoru a širších bočních nádstavcích.

Zadní části vozu dominuje velké přítlačné křídlo, které má ve spodní části dodatečné otvory pro lepší přívod vzduchu do motoru. Vyvedené koncovky přepracovaného výfukového systému jsou zasazeny do zadního nárazníku ve stylu mnohem dražšího modelu, Carrery GT. Celou vizáž doplňují 20palcová kola Gemballa Racing Black Edition s disky o rozměrech 9 x 20 palců vpředu a 11,5 x 20 vzadu. V přípravě je i silnější brzdový systém a kdo by si chtěl zkrášlit interiér, ať se poradí s Gemballou.

Roman Daněk
Diskuze (12)
Avatar - Czerwik
4. 11. 2006 13:21
Re: Zadok...
šak isteže nie...len sa mi nepačia... :-! ale celkowo...MŇAM!!!
Avatar - Czerwik
4. 11. 2006 11:10
Zadok...
nepáčia sa mi tie koncovky výfuku... ;-\