Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GMC Sierra 2500 HD All Mountain s pásy místo kol vyráží k zasněženým vrcholům hor

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
GMC si k propagaci svých velkých pick-upů a jejich schopností připravilo koncept na základech sériového modelu Sierra 2500 HD, pro nějž nejsou zasněžené hory žádným problémem.

Pick-upy GMC Sierra byly ve své současné, v pořadí třetí generaci, spolu se sesterskou modelovou řadou Silverado značky Chevrolet uvedeny pro modelový rok 2014. V případě verzí s tradičním označením HD (Heavy Duty) se pak jednalo až o modelový rok 2015.

Díky tomu jsou tyto modely stále poměrně aktuální a nepotřebují příliš zásadní modernizaci, ale i přesto je třeba je čas od času zákazníkům připomenout a ideálním řešením je atraktivní koncept na základech sériového pick-upu.

GMC Sierra 2500 HD All Mountain, jehož základem je model Sierra 2500HD Denali 4WD Crew Cab, je rozhodně vozidlem, které jen tak někdo nepřehlédne. Velký pick-up přitahuje pozornost barevným provedením své karoserie a především pásy Mattracks Series 150.

Koncept se kromě svých barev a pásů pyšní i řadou stylových doplňků z nabídky příslušenství pro sériové pick-upy řady Sierra. V případě exteriéru se jedná o ochranné rámy pod přídí, prahy a na korbě, přídavná LED světla i nosič lyží a snowboardů z produkce společnosti Thule. V interiéru je pak instalován výkonný audiosystém Kicker.

Pod kapotou má GMC Sierra 2500 HD All Mountain uložen přeplňovaný vznětový vidlicový osmiválec Duramax o objemu 6,6 litru s nejvyšším výkonem 327 kW (445 k) a točivým momentem 1235 N.m. tyto hodnoty míří na obě nápravy prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky Allison.

Pro letošní autosalon v Los Angeles hodlá GMC připravit ještě jeden pick-up s pásy místo kol, jehož základem se stane model Sierra 2500HD All Terrain X.

Americká společnost Mattracks začala pásy pro SUV a trucky prodávat v roce 1994, má tak v tomto oboru dostatek zkušeností. Pásy místo kol nabízí i pro vozy dalších značek. Výměna pásů za kola je údajně snadná a dá se zvládnout doma bez odborné asistence.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)