Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GMC Sierra All Terrain X si hraje na drsňáka (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
GMC rozšiřuje nabídku provedení pick-upu Sierra o speciální vydání All Terrain X, které má být exkluzivní, agresivní a připravené na výlety do náročného terénu.

Pick-upy GMC Sierra jsou sesterskými modely Chevroletů Silverado a ve své současné v pořadí třetí generaci byly uvedeny pro modelový rok 2014. Díky tomu jsou stále poměrně aktuální a nepotřebují zásadní modernizace, ale i přesto prakticky každý rok podstupují větší či menší omlazení a zároveň rozšíření nabídky o speciální verze.

GMC, jehož pick-upy jsou vždy o trochu víc extra než ty od Chevroletu, si pro letošní rok připravil Sierru All Terrain X, která se vydává podobným směrem jako Ford F-150 Raptor, ale rozhodně nepůsobí tak divoce.

Na první pohled zaujme Sierra All Terrain X provedením svého exteriéru, kdy je karoserie včetně rámu masky chladiče a všech doplňků i kol vyvedena v jediném odstínu. GMC svou novinku sice prezentuje v apokalypticky působící černé, ale zájemci o tento pick-up mohou vybírat z celkem šesti barev, mezi nimiž nechybí modrá, červená nebo šedá metalíza.

Na rozdíl od laků je výrazně omezena možnost volby konfigurace kabiny, korby a podvozku. V tomto případě je pro všechny vozy All Terrain X jasně dáno, že budou mít kabinu Crew Cab s plnohodnotným druhým párem dveří a prostorem na zadním sedadle v kombinaci s krátkou korbou a pohonem všech čtyř kol.

Pod kapotou všech pick-upů Sierra All Terrain X modelového roku 2016 pak má pracovat atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 5,3 litru, jehož výkon je oproti standardním verzím zvýšen z 261 kW (355 k) na 268 kW (365 k). Jistý podíl na této hodnotě má i nový výfukový systém, který má zajistit agresivnější zvukový projev.

Základem pro verzi All Terrain X je třetí stupeň výbavy SLT, na nímž je v nabídce již jen luxusní Denali a novinka se od něj vedle barevného provedení exteriéru a výkonnější pohonnou jednotkou odlišuje i off-road paketem Z71, jehož součástí jsou tlumiče Rancho zvyšující světlou výšku, ochranné plechy podvozku a systém Hill Descent Control pro sjíždění svahů.

Na jízdu v terénu jsou připravena i kola obutá do pneumatik Goodyear Wrangler DuraTrac MT o rozměrech 265/65 R18SL nebo ochranné rámy prahů s nástupními schůdky a sklonoměr. Další rozšíření standardní výbavy představuje masivní rám s přídavnými LED světly který se tyčí nad ložnou plochou a parkovací asistent, který přijde vhod při návštěvách civilizace.

GMC Sierra All Terrain X se má v provedení pro modelový rok 2016 u prodejců značky objevit během jarních měsíců, kdy bude zveřejněna i základní cena tohoto pick-upu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
28. 1. 2016 18:20
Re: Aha.
Dobře ty. ;-)
Avatar - M1chal
28. 1. 2016 15:20
nádhera
Kuva to je parádní auto >:-[] :yes:
Avatar - Aoyagi
28. 1. 2016 14:33
Aha.
Sierra "si hraje na drsňáka", ale koncept nějakého zaprděného oplastovaného Golfa je považován za "drsné SUV". [odkaz]

Vtipné.
Avatar - Barrichello
28. 1. 2016 13:14
Nádhera
tak to je opravdu hodně povedený pickup, drsnák, ale ne do extrému, opravdu pěkně udělané :yes: