Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Graf Carello: Co je zač to prdítko, kterým Kazma objíždí Česko?

David Bureš
Diskuze (6)
Populární bavič nyní brázdí republiku v miniaturním elektromobilu od stejnojmenné rakouské firmy. Autíčko je určeno hlavně pro osoby se sníženou mobilitou.

Kamil Bartošek, neboli Kazma Kazmitch, se svým pořadem One Man Show v poslední době způsobil několikrát poprask. Nejdříve svojí show na hokejovém mistrovství světa v Rusku, později „záškodnictvím“ v pořadu Prostřeno. Nyní ho můžete potkat na cestě po republice, kterou projíždí v podivném elektromobilu Graf Carello. Víte, co je toto vozítko zač?

Jedná se o dílo stejnojmenné rakouské firmy s centrálou ve štýrském městečku Nestelbach im Ilztal, která se už více než čtyřicet let zabývá vozidly pro osoby s omezenou mobilitou a lidi pokročilého věku. Hlavní gros nabídky tvoří desítky let vyráběné čtyřkolové vozítko Graf Carello, které je dostupné v několika variantách. V nabídce je ale i modernější Carello GC10, elektrický invalidní vozík nebo několik čtyřkolových elektrických skútrů.

Samotný Graf Carello si můžete vybrat ze čtyř verzí. Na výběr máte variantu s kabinou nebo bez a model s jedním sedadlem, nebo dvěma. „Kazmovo“ upravené vozítko tak má základ v Graf Carello Duett, tedy dvoumístné variantě s kabinou.

Aktuální varianta Graf Carello Duett je 1.790 mm dlouhé, 1.110 mm široké a 1.660 mm vysoké vozidlo s užitečným zatížením 243 kilogramů. Pohánějí ho dva elektromotory, o výkonu 700 W a 2000 W, které jej v závislosti na nastavení dokážou rozpohybovat až na rychlost 15 km/h.

Autíčko podle výrobce ujede až 100 kilometrů na jedno nabití a zvládne si poradit až s 25% svahem. Díky speciálnímu zavěšení si má Graf poradit i s šotolinovými cestami, zabahněnými trasami nebo stezkami v lesích, přičemž uzavřená kabina umožňuje pohodlnou jízdu i za nepříznivého počasí, za deště nebo sněhu. „Není tedy nic, co by vás zastavilo od dlouhé cesty ve dvou nebo od cesty k lékaři,“ tvrdí o Grafu Carello Duett na svých stránkách sám výrobce.

Barvu karoserie si je možné vybrat z různých odstínů, k dispozici jsou i dvě verze topení. Ovládání zajišťuje buď klasický volant, nebo řidítka, jak je libo. V případě ovládání volantem přitom rozjetí funguje tak, že sklopíte volant vpřed.

Graf Carello Duett je možné pořídit i u nás. Společnost Pello jej nabízí za 393.000 korun bez DPH. Automobil je vyráběn na zakázku.

David Bureš
Diskuze (6)
16. 7. 2017 05:12
Re: hm...
Mna skorej zaujala ta cena. Vykon vysavaca za 11.000 eur.
Avatar - white label
15. 7. 2017 20:03
Re: hm...
To by se jmenoval spíš KAZRECEP... ;-)
Avatar - white label
15. 7. 2017 19:58
Re: hm...
Zubního KAZu MAjitel...
Avatar - _Karel_
15. 7. 2017 16:19
Re: hm...
>:-[] :yes:
15. 7. 2017 10:02
Re: hm...
Tureckej opozicni politik.