Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Grand Tour: Jaká jsou nejlepší auta na testovací trati?

Michal Fokt
Diskuze (2)
Trio bývalých moderátorů pořadu Top Gear s sebou do Grand Tour odvezlo i tradici měření nejrychlejších kol. Jak vypadá aktuální žebříček?

Jak ukázala první epizoda pořadu Grand Tour, trio Clarkson, Hammond a May se nijak neodchýlilo od toho, co dělalo v BBC Top Gear a převzalo i tradici měření nejrychlejších kol na zkušební trati, což je ale pochopitelně naprosto logické. Zkoušená auta jsou měřena na "Eboladromu", nacházejícím se na bývalém vojenském letišti RAF Wroughton, časy zajíždí bývalý jezdec Nascar Mike Skinner a výsledková tabulka má po prvním díle už deset změřených automobilů, přestože ani zdaleka všechny se v prvním díle neobjevily.

A zřejmě se ani neobjeví, Grand Tour potřeboval nasbírat pár referenčních časů, podle nichž bude posuzovat ostatní testované novinky. Půjdeme-li odspoda, máme tu zástupce malých hot-hatchů Ford Fiesta ST, kompaktní hot-hatch Honda Civic Type R, zástupce klasických sportovních aut v podobě Porsche 911, Porsche 718 Boxster a trojice emkových bavoráků M2, M4 a M5.

Nejostřeji sledovaná ale bude pochopitelně samotná špička, zastoupená supersporty Nissanem GT-R, Audi R8 a McLarenem 650S, jenž se momentálně nachází na prvním místě a právě "Mek" tedy bude "autem k poražení", pokud se bude chtít nějaká novinka dostat až na vrchol.

Michal Fokt
Diskuze (2)
13. 12. 2016 13:33
vw v krizi
kde je skoda RS??!!
21. 11. 2016 10:10
Dobra hlaska!
Som sa musel smiat, ked ten "di emeriken" pri testovani BMW-M2 zapilil ze:
"where I come from this isn't a car. It's a cry for help"