Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harley-Davidson má nový plochodrážní stroj

Michal Fokt
Diskuze (3)
Závodní plochodrážní tým Harleye má nový závodní stroj. No, nový... vypadá čím dál stejně. Už čtyřicet let.

Existují určitě ikony, na které se v průběhu času ze zásady nesahá. Takové vozy Morgan nebo Land Rover Defender jsou, pravda, trochu extrém, ale takový Volkswagen Beetle, Mini Cooper nebo Fiat 500 ukazují, že lze v dnešní době udělat moderní stroj v klasickém hávu. A to platí i o motorkách, třeba takové XG750R.

Co že to je? Harley-Davidson, prosím pěkně. Ba co víc - závodní. A to v pro velmi tradiční disciplínu - plochou dráhu. Tomto typu závodění se slavná značka věnuje už od sedmdesátých let a zatímco časy se mění a konkurence se mění, plochodrážní harley zůstává. Původní model XR750 se sice loučí, ovšem z úcty se prakticky nemění vzhled, pouze technika.

Nové XG750R vypadá zase jako by vzniklo zkraje sedmdesátek, jezdit by ovšem mělo tak, jako ty nejmodernější stroje od konkurence. Tovární tým Screaming Eagle představil novinku minulý víkend a zatím prozradil jen to, že vychází z vodou chlazeného 750 Street (doposud byl základem vzduchem chlazený Sportster). Skoro škoda na něm závodit, vyjímal by se jako módní doplněk každého petrolheadského obýváku.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - jurajos
29. 5. 2016 10:37
Re: Tradiční plochá dráha ?
Co Ty vnimas ako tradicnu plochu drahu je nepodstatne. Zavody Flat Track sa jazdia snad od 30-tych rokov.
Avatar - CHerokee
28. 5. 2016 22:19
Re: Tradiční plochá dráha ?
tradiční ve smyslu, že Harlej se tomu věnuje už dlouho...
28. 5. 2016 19:26
Tradiční plochá dráha ?
Řek bych že s tradiční plochou dráhou tenhle stroj moc společného nemá