Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Accord 2016: Facelift pro Ameriku

Michal Fokt
Diskuze (45)
Nejdůležitější model Hondy na americkém trhu prochází modernizací, změny vzhledu doprovází další drobné modifikace techniky.

Honda Accord je nejprodávanějším a tedy i nejdůležitějším modelem značky na americkém trhu, jakkoli mu jsou modely Civic a CR-V v poslední době velmi blízko a jako takovému se mu dopřává (na rozdíl od Evropy, kde už je minulostí) náležité pozornosti. Pro nadcházející modelový rok si pro něj Japonci přichystali modernizaci, týkající se vzhledu i techniky.

S ohledem na to, že v Americe Honda platí za poměrně konzervativní značku, překvapí nová příď Accordu, která je díky nové LED optice poměrně futuristická a tento dojem umocňuje i nová maska chladiče s výraznou horní lamelou, nesoucí znak výrobce. Pozměněny byly i zadní svítilny, disponují nyní navíc LED trubicemi ve stylu německých luxusních značek. Drobné úpravy se dotkly i obou nárazníků a vůz vůbec poprvé dostává v nejvyšších verzích výbavy 19" kola.

V interiéru došlo ke změnám čalounění, barevných kombinací i dekorů, zvětšila se obrazovka infotainmentu Honda Connect na 7 palců a rozšířila se škála bezpečnostních asistentů. Také zábavní systém se nyní rozrostl a nabízí větší kompatibilitu s mobilními systémy Apple i Android. Po technické stránce pak zůstává všechno při starém, přední kola pohání buď čtyřválec 2.4 i-VTEC Earth Dreams nebo V6 3.5 i-VTEC Earth Dreams v kombinaci s manuálem, popřípadě CVT u čtyřválce a manuálu a šestistupňového automatu u šestiválce.

Michal Fokt
Diskuze (45)
Avatar - praděda7
26. 7. 2015 12:10
Re: je to parada
EU politics (ochrana evropských automobilek), co si budeme povídat... :-! A právě, že to Japoncům v minulosti šlo, EU dostala strach a ty regule byly nutné. EU si dobře spočítalo, co to bude Japonce stát a jak daleko bylo potřeba jít, aby Japonce odstavili. Co si budeme povídat. Zrovna tak jak EU nastavila "ochranu" domácího EU trhu s hovězím masem...co si budeme povídat.....politika...politika...politi… trh šel stranou...:-!
Avatar - white label
26. 7. 2015 02:07
Re: je to parada
Americkým regulím (a nejen těm) se přizpůsobit dokázali, a když to šlo v Evropě před 25 - 30 lety, může to jít i dnes... a v některých případech to relativně jde i dnes.
Avatar - praděda7
25. 7. 2015 23:25
Re: je to parada
EU Japonce svými regulemi vyšachovala, co si budeme povídat... :-!
Avatar - white label
25. 7. 2015 23:01
Re: je to parada
Ano, ale válka s tím nemá nic společného...
Hlavně byly doby kdy měli v Evropě velké úspěchy, zrovna právě Honda byla jednou z velmi úspěšných jap. automobilek na evropském trhu, a že už tomu dnes zdaleka tak není je především její problém. Takže na obyvatele Evropy bych to obecně rozhodně nesváděl.
Avatar - praděda7
25. 7. 2015 22:52
Re: je to parada
....no vidíš....a u nás houno... ;-)