Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Riding Assist: Jak funguje motorka, která nespadne?

Michal Fokt
Diskuze (3)
Honda vyvinula systém, jenž zabrání stojící nebo pomalu se pohybující motorce, aby spadla a to bez pomocí gyroskopu. Jak to udělala?

Engineering Explained má další super video. Tohle ukazuje, jak se Hondě povedlo zkonstruovat motorku, na které můžete sedět s nohama na stupačkách i ve chvíli, kdy stojíte na semaforech, aniž by bylo nutné použít gyroskop. Systém Honda Riding Assist, ve stručnosti řečeno, využívá variabilní změny sklonu přední vidlice. Až tak to je jednoduché. Bude celkem zábava, až za vám bude motorka běhat jako poník.

Honda přestavila systém Riding Assist v lednu na výstavě spotřebitelské elektroniky CES v Las Vegas společně se studií autonomního elektromobilu NeuV (New Electric Urban Vehicle) , ale není zatím známo, kdy některé z těchto technických řešení zavede do masové výroby.

Michal Fokt
Diskuze (3)
26. 4. 2019 13:47
MOTKOMPLEX.SK
jednoznačne odporucam vsetkym fanusikom motoriek navstivit stranku motokomplex.sk
Avatar - 125S
8. 2. 2017 15:10
Re: Pokrok
To je tím, že hodně lidí dá na marketing... ;-\ . Technologický vývoj Hondy už sleduji delší dobu a zjišťuji, že více pracují než mluví. :yes:
8. 2. 2017 12:45
Re: Pokrok
Je videt, ze nekteri vyrobci maji naskok ve vyvoji a nejsou to jen plane reklamni zvasty. Je to hodne zajimave jako vodikove palivove clanky :yes: