Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda na CES: Podivný elektromobil bez řidiče a motorka, co nepadá

Michal Fokt
Diskuze (1)
Honda se letos poprvé objevila na výstavě elektroniky CES a představila studii chytrého elektroauta a motorku, která se při stání na semaforech nekácí.

Honda letos poprvé rozšířila řady automobilek, prezentujících se na Consumer Electronic Show v Las Vegas a začíná docela opatrně - žádné hologramy ani auta připojená k obýváku, ale jako by se dohodla s Toyotou, prezentuje koncept autonomního automobilu, disponující umělou inteligencí. Hranaté, prostorově efektivní autíčko NeuV (New Electric Urban Vehicle) je dvoumístný městský elektromobil, jenž díky datům, předaných ostatními automobily v blízkém okolí, vybírá nejvhodnější trasu bez dopravních zácp.

Dvě místa podle Hondy stačí, beztak v USA jezdí v 96 % času ve voze pouze řidič a pokud bude v autě sám, společnost mu bude dělat umělá inteligence, simulující emoce. Pochopitelně ty přátelské a pohodové. Pokud nebude majitel auto zrovna potřebovat, může být NeuV v autonomním režimu k dispozici carsharingovým službám.

Druhým exponátem je motocykl, vybavený systémem Moto Riding Assist, využívající robotickou technologii Hondy, Jedná se o samovyvažovací systém, snižující riziko pádu, pokud motocykl stojí, například na křižovatce. Honda využila stejnou techniku, jako v případě osobního vozítka UNI-CUB.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Stewee
9. 1. 2017 12:26
Milá redakcia
Vy ste asi platení od počtu článkov bez ohľadu na ich obsah však? Pretože tento článok nemá žiadnu novinársku hodnotu. Článok hodný jedného odstavca. Mohli ste si dať námahu a aspoň priložiť link na youtube, kde si môžu čitatelia pozrieť ako taká motorka od Hondy funguje s Riding Assist-om. Ale chápe, prečo by ste sa tým zaťažovali...
[odkaz]