Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda svolá kvůli airbagům Takaty v USA dalších 1,4 milionu vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Akce kvůli potenciálně závadným airbagům na straně spolujezdce se tak podle Hondy dohromady dotkne zhruba 2,3 milionu jejích vozů.

Honda Motor svolá do servisů ve Spojených státech dalších téměř 1,4 milionu aut kvůli airbagům Takata. Airbagy u těchto aut může narušit vlhkost, což může během doby způsobit explozi nafukovacího systému airbagů a vyvržení kovových části do vnitřku vozů.

Honda před dvěma týdny oznámila, že kvůli potenciálně závadným airbagům na straně spolujezdce svolá k opravě zhruba 350.000 aut v oblastech s vysokou vlhkostí. Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) ale automobilku vyzval, aby svolávací akci rozšířila na celé území Spojených států. Honda již v rámci celostátní akce svolává v USA auta k výměně potenciálně závadných součástí airbagů na straně řidiče.

Poslední oznámení se týká aut Honda Civic z let 2001 až 2005 a Honda Accord z let 2003 až 2007. Oba sedany jsou pro Hondu letos zatím druhým a třetím nejprodávanějším autem v USA, napsala agentura AP.

Takata je předním světovým výrobcem airbagů. Od roku 2000 jich dodala automobilkám více než 100 milionů. Od roku 2008 bylo svoláno k opravám už kolem 25 milionů vozů vybavených airbagy od Takaty. Se závadou je spojováno nejméně sedm případů úmrtí, všechny ve vozech automobilky Honda. Šest z nich se odehrálo na území Spojených států.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)