Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda láká na své ženevské novinky. Těšme se na nové CR-V nebo terénní Jazz

David Bureš
Diskuze (2)
Dvě sériové novinky na ženevském stánku Hondy doplní také tři elektrické koncepty; Urban EV, Sports EV a NeuV.

Před nadcházejícím ženevským autosalonem se i Honda pochlubila, co na svém stánku na výstavišti Palexpo bude vystavovat. Hlavním lákadlem bude nová generace populárního SUV CR-V a Jazz X-Road, což bude zvýšená oplastovaná verze malého pseudoMPV ve stylu Allroadů a Scoutů.

Aktuální pátá generace CR-V se třeba na americkém trhu prodává už od loňského roku, v Evropě ale zatím byla k vidění pouze ve formě prototypu blízkého sériové verzi. Novinka zvýrazní svůj design, přičemž poprvé nabídne hybridní pohon, kterým Honda v CR-V nahradí vznětový motor. Zkombinuje čtyřválec 2.0 i-VTEC pracující v Atkinsonově cyklu s elektromotorem. Vedle něj bude k dispozici také benzinový čtyřválec 1.5 VTEC Turbo.

Novinkou bude i Jazz X-Road, kterým Honda vstoupí do oblíbeného segmentu zvýšených oplastovaných aut. Vůz využije bytelné černé oplastování spodní části karoserie včetně podběhů nebo 16palcová kola. Spoléhat se bude na zážehovou třináctistovku s výkonem 75 kW. Fotografie novinky Honda zatím nezveřejnila, japonský model Fit Cross Style ale dává dobrou představu, jak bude Jazz X-Road vypadat.

Honda v Ženevě také naznačí, čeho se od ní můžeme dočkat v blízké budoucnosti. Opětovný návrat do Evropy zažije koncept Urban EV, který byl k vidění už loni ve Frankfurtu. Povedený retro elektromobil se má na evropských trzích začít prodávat v příštím roce.

Koncept Sports EV automobilka představovala na podzimním tokijském autosalonu. Svým stylem navazuje na Urban EV, v tomto případě je však technika elektromobilu zabalena do karoserie kupé. Zatím není jasné, zda se tenhle sporťák začne vyrábět, Honda to však nevylučuje.

Třetím v řadě elektrických konceptů je pak NeuV prezentovaný už na loňské výstavě elektrotechniky CES. Jedná se o koncept autonomního automobilu, disponující umělou inteligencí, díky níž se zvládne v městech vyhnout dopravním zácpám.

Honda ale bude myslet i na fanoušky motorsportu, a tak na ženevském stánku vystaví také závodní Civic Type R TCR pro šampionát WTCR nebo okruhové NSX GT3. Motorkáře zase potěší speciály z MotoGP a dakarské rallye.

David Bureš
Diskuze (2)
17. 2. 2018 11:41
Fuj!
Ten oplastovaný Jazz je opravdu miořádně nevkusný! :-O :'-( 8-s :no:
16. 2. 2018 19:38
CR-V hybrid
Myslim, ze tento hybrid muze predstavovat slibnou budoucnost pro SUV.

Se spotrebou 4.8 l/100km..

Propagace pro Cinu:
[odkaz]

Princip:
[odkaz]
Libi se mi jednoduchost systemu.