Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

HTRAC: Nový systém pohonu všech kol pro Hyundai Genesis

Michal Fokt
Diskuze (36)
Hyundai vyvinul nový systém 4x4, jenž bude v nabídce pro různé modely značky, počínaje novou generací sedanu Genesis v příštím roce.

Už koncem letošního roku se na domácím korejském trhu představí druhá generace sedanu Hyundai Genesis s prémiovými ambicemi, jejíž špionážní snímky už se pomalu začínají na internetu objevovat a právě tento vůz se stane vůbec prvním modelem značky, jenž bude využívat nový inteligentní systém stálého pohonu všech kol HTRAC.

Označení HTRAC je kombinací písmena H jako Hyundai a zkratky Trac pro Traction, tedy přilnavost. Systém HTRAC elektronicky řídí rozdělování točivého momentu mezi přední a zadní nápravu v závislosti na jízdních podmínkách a stavu vozovky. Výsledkem má být větší stabilita na silnicích s kluzkým povrchem a v zatáčkách.

V rámci HTRAC řidič také dostane možnost zvolit si z několika jízdních režimů. Podrobnosti zatím nejsou známy, k dispozici je pouze logo systému a Korejci slibují, že po Genesisu dostanou HTRAC také další modely, pravděpodobně ty z horního okraje spektra nabídky.

Michal Fokt
Diskuze (36)
1. 11. 2013 11:46
Re: OPRAVA ZNOVA VLOŽENO
Takže si shrneme, co mistr Comprs na začátku debaty tvrdí:
- Hyundai nic nového nevyvíjí. Skutečnost je taková, že vyvíjí. Právě k tomu má velká vývojová centra a o jedné novince od nich je tento článek.
- Auta Hyundai jsou na úrovni 80. let (např. Corolla z té doby). Je to zajímavý názor, nicméně ho nesdílí mnoho lidí. Zejména ti, kteří o autech něco vědí. Ne že by patřili mezi absolutní špičku typu BMW, ale solidní mainstream se z nich bezesporu stává.
Zbytek napsaného nestojí za řeč - výkřiky o pohádkách, Santovi atd.
Připadá mu to odlehčené. Odlehčené to je, bohužel však hlavně o fakta.
V posledním příspěvku (už patrně neodlehčeně) vyjevuje, že kdo s ním nesouhlasí, je úplný blb, placený Koreou.
Navíc přichází s novými tvrzeními, jako např. že Hyundai zaměstnává otroky, vyhrožuje a zastrašuje. Proto až skončí, budou si moci ti lidé vybrat z nabídky práce u lepších firem (kterých si dosud buď nevšimli, nebo jsou v areálu Hyundai drženi v řetězech).
A to vše kvůli tomu, že HMC vyvinula vlastní systém náhonu na všechny čtyři kola...
24. 10. 2013 22:49
OPRAVA ZNOVA VLOŽENO
Hnujdajovci vy jste jste se na mě seběhli jak sršni :-O Chtěl jsem reagovat odlehčeně, jako v předcházejících příspěvcích, ale vy jste TOTÁLNÍ tupci, tak vám to tady napíšu, ať lidi co chodí na tyhle diskuze, si to můžou v klidu a pohodě přečíst a stejně zastávám názor většiny, hnujdai je váš chlebodárce a vy prodejné d.... Gilgit ano tyhle praktiky tobě a tvému zaměstnavateli Hujdě cizí nejsou co vyhrožují a zastrašují, tohle tady už jednou bylo...ohledně práce, každý má právo vyslovit svůj názor, ale pokud svou práci děla pořádně, nemůže se mu nic stát...tohle je evropský standart, ale někteří pomatenci, kteří se nechávaj jak se říká j...t do ..... od korecjů, nechápou čeho se vlastně dopouštějí...v poslední době se mluví o moderním otrokářství v evropě a je zcela na místě si ho spojit s hnujdajem v České repubublice, protože to jakým způsobem jsou lidi vykořisťování v téhle fabrice je fatální selhání práva v ČR, děje se to i v jiných firmách, které tady cizopasí na českém lidu a je to už 5 let co se to děje v hnujdaji v Nošovícíh a já se těším na den, kdy se brány tohodle lágru zavřou a lidi si budou moci najít DŮSTOJNĚJŠÍ práci a to není daleko, nově zvolená vláda bude podnikat kroky... to že hujda zaměstnává mnoho lidí v česku bych se moc nechlubil!!! a lidi, kteří se tohodle dopouštějí a zavírají oči a zlehčují celou věc, by měli držet huby a stydět se, protože jste hnuj téhle společnosti, když se na to každý den díváte!!!! :-O :-O :-O a k dalším hloupým a propagandistickým příspěvkům v téhle diskuzi reagovat nebudu
24. 10. 2013 12:26
Re: musím se smát >:D >:D >:D
Tak ten počet černejch palců máš hustej :-O
Avatar - CarlosOstrava
23. 10. 2013 08:06
Re: Je mi z toho zle
Bohužel tak daleko mé kompetence nesahají, ale teď jsem na to ptal mého Korejského nadřízeného a ten tvrdí, že systém byl opravdu vyvynut v Namyangu a bude se dodávat pro Genesis a Equus společně s 9 st. převodovkou....
23. 10. 2013 08:05
Re: musím se smát >:D >:D >:D
Kdepak. Hyundai (a Kia) velmi cílevědomě pracují, vytrvale se zlepšují a posouvají se i ve vnímání zákazníků.