Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai HND-9 Concept: Bude tohle nový model Genesis Coupe?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Hyundai na domácím autosalonu v Soulu již příští týden ukáže studii auta, které nejspíše nahradí velmi dobře přijaté zadokolkové kupé Hyundai Genesis.

Autosalon v Soulu, jenž probíhá v nachlup stejném termínu od 29. března do 7. dubna jako výstava v New Yorku, se stane místem světové premiéry studie HND-9. Nepůjde přitom o nic menšího, než vizi nástupce současného modelu Hyundai Genesis Coupe, jenž svou hravostí a zábavností dokázal velmi příjemně překvapit všechny vyznavače jízdy "dveřmi napřed" a určitě nejen je.

Hyundai je pochopitelně na informace zatím skoupý a tak se musíme spolehnout pouze na první skici, které ale vypadají velice dobře (jako všechny). Ty však naznačují poněkud větší auto, než jakým je stávající Genesis Coupe, ostatně i samotný Hyundai představuje tyto obrázky jako "luxusní sportovní kupé nové generace".

Je ovšem třeba být realisty, zcela jistě se bude jednat o nástupce Genesisu, byť není vyloučeno, že mezigeneračně trochu povyroste, což by ale byla špatná zpráva pro driftery, už takhle je na podobné radovánky docela velký. Nelze ovšem pochybovat o tom, že zvětšení ocení zákazníci v první řadě na tom nejdůležitějším, tedy americkém trhu.

HND-9 má mít pod kapotou pro Hyundai nový motor v podobě benzinového vidlicového šestiválce objemu 3,3 litru, vybavený kromě přímého vstřikování také turbodmychadlem. Tato kombinace poskytne výkon 272 kilowattů. Síla motoru se bude přenášet na zadní kola prostřednictvím osmistupňového automatu.

Michal Fokt
Diskuze (0)