Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai ix45: Nástupce Santa Fe na prvních obrázcích (nové foto)

David Bureš
Diskuze (43)
Oficiální výstavní premiéra nového korejského SUV proběhne na dubnovém autosalonu v New Yorku.

Aktualizace 21.3.: doplněny nové oficiální obrázky

Hyundai zveřejnilo první snímky nové generace SUV Santa Fe. Dříve se spekulovalo, že vůz naváže na číselné značení současných modelů této značky a bude se jmenovat ix45, pro USA si ale (stejně jako Tucson) uchová svůj původní název.

Zveřejněné snímky ukazují příď automobilu a jeho bok. Na rozdíl od současné generace Santa Fe bude ta nová ostřeji řezaná. Mohutná maska chladiče bude mít tvar šestiúhelníku. Ve srovnání se současným provedení bude budoucí automobil působit sportovnějším dojmem.

Z boku zaujme především linie prosklení – ta se totiž velice prudce zvedá. Okénko za zadními bočními dveřmi je tak velice malé. Přední i koncové světlomety jsou protaženy hluboko do boku auta.

O samotných křivkách Hyundai tvrdí, že byly tvořeny podle designérského jazyka Storm Edge. Ten je založen na současném Fluidic Sculpture. Automobilka říká, že nová Santa Fe má být elegantní a praktická.

Podle dřívějších zpráv má paleta pohonných jednotek nabídnout pouze čtyřválcové motory. Zájemce o benzinové motorizace má uspokojit přeplňovaný čtyřválec s přímým vstřikováním paliva o objemu 1,6 litru ve spojení dvouspojkovou šestistupňovou převodovkou. Pravděpodobné je také nasazení dvoulitrů GDI, včetně přeplňovaných verzí, které nahradí šestiválec.

Turbodiesely má zastupovat agregát 2,2 CRDi s výkonem 145 kW a točivým momentem 445 Nm.

Podobně jako u současného modelu i v případě novinky mají verze v základním stupni výbavy disponovat pouze pohonem předních kol, zatímco pohon všech kol má být za příplatek nebo součástí vyšších stupňů výbavy. Nová generace nabídne tak jako předchůdce i sedmimístné uspořádání interiéru.

Oficiální výstavní premiéra tohoto SUV proběhne v New Yorku. Letošní ročník newyorského autosalonu bude pro veřejnost otevřen od 6. do 15. dubna, novinářské dny proběhnou 4. a 5. dubna.

První generace Santa Fe se začala prodávat v roce 2000. Od té doby Hyundai prodalo na 2,56 milionů automobilů s tímto označením.

David Bureš
Diskuze (43)
22. 3. 2012 08:12
Re: SUV pro chlapi bez bimbasa
tak jsme slyseli nazor sedlackyho bazarovyho kofffbojeee, to je taky uhel pohledu...
Ja si zas myslim, ze normalni clovek si jednoduse jen vybere auto, ktere se mu libi, na ktere ma, a ktere ma pocit, ze potrebuje, a tim si udela radost... At uz je to Dacie nebo Maserati...
22. 3. 2012 08:08
Re: Stále odolávám...
Ale *... je to tvrdej chlap, hjundaaaj mu neskodi, to on tady chodi jen zavidet, vetsinou bleje z pohledu na vlastni garaz.... >:-[]
22. 3. 2012 08:06
Re: Stále odolávám...
ze ti asi nekdo v prubehu tech hvezdnych boju trosku vymlatil i zbytek rozumu z hlavy...? >:D
Avatar - donPedro
22. 3. 2012 07:31
Re: SUV pro chlapi bez bimbasa
Ano, tragikomický flamer, ale přátelé pozor, načipovanej - no a kdo nás to má, že >:D
14. 3. 2012 20:38
Re: Stále odolávám...
neboj, ten poslední už používá léta Opel :-!