Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai začal v Nošovicích vyrábět i30 kombi (+video)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Automobilka Hyundai zahájila v Nošovicích na Frýdecko-Místecku sériovou výrobu modelu Hyundai i30 kombi třetí generace. Pětidveřový hatchback začala slezská továrna vyrábět už v prosinci.

Hlavními evropskými odběrateli nového kombi budou podle něj stejně jako u předchozích modelů země s chatařskou a chalupářskou tradicí, jako jsou Švédsko, Dánsko nebo Česká republika a Slovensko. V dalších zemích slouží vozy i30 kombi ve flotilách policejních jednotek nebo jako taxíky.

"Hyundai i30 kombi vychází z pětidveřové verze, od které se liší pouze jinak tvarovanou zádí, odrážející se i v jiné boční siluetě a tvaru zadních okének, a výrazně větším zavazadlovým prostorem, který variabilně nabídne 602 až 1650 litrů objemu," řekl mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Hyundai i30 třetí generace má být pilířem evropských prodejů automobilky. Od prosince už tento model vyrábí ve verzi hatchback. "Další verze vozu Hyundai i30, ostré sportovní „N“, přijde v září a letošní rok bude uzavřen verzí Hyundai i30 fastback v prosinci," uvedl Vaněk.

Řekl, že kombi má letos tvořit zhruba 30 procent všech vyrobených vozů i30, což je oproti předchozí generaci nárůst o osm procent. Automobilka dále vyrábí modely Tucson a ix20.

Nošovická automobilka Hyundai loni vyrobila 358.400 aut, což bylo nejvíce v historii závodu a 8400 vozů nad plán. Letošní plán je stejný jako loni, tedy 350.000 vozidel. Automobilka má téměř 3400 zaměstnanců, dalších 7000 lidí pracuje pro její subdodavatele.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Avatar - Emel
17. 5. 2017 08:26
i30
To je vše? 12 příspěvků? Žádný flame :-) ?

Nové auto vyráběné v ČR v nejoblíbenější karosářské variantě... a nikoho to nezajímá?

Jedno jsem potkal a líbí se mi asi víc než krátké. Ač Hyundai upřímně moc nemusím, tak mu jako Made in ČR přeju úspěch.
17. 5. 2017 06:05
Obludka jako ta krátká
No předek nevýraznej, taková Mazda 3 před 2-3 generacema a zadek jako harmonika po rozsedunutí dinosaurem... Tohle už fakt přehnali. Další generace bude zalomená na 5x ?
Já tyhle prokoplý pokusy necápu (podobně hnusnej je vzadu Kodiaq). Když si vezmu že do toho nedávaji žádnej motor, co bych respektoval...To už radši úplně nevýraznýho Ficuse za 319 co teď nabízeji za cenu krátkýho..
16. 5. 2017 21:57
Re: a jeje
No... vice tech tzv. pruseru, nez ma na triku VW, opravdu nasekat nemuzou >:-[]
16. 5. 2017 20:46
Re: a jeje
Tak pruseru mají spíše méně,než konkurence.
[odkaz]
>:D :-!
Avatar - Barry Lyndon
16. 5. 2017 16:26
vypadá docela dost přijatelně
rozhodně daleko přijatelněji než minulá generace. Sice to auto designově nijak nevyniká, ba právě naopak, je to taková šedá myš, co zprůměrovala všechny designové prvky napříč výrobci a stvořila toto přijatelné cosi, ale co by za to někteří jiní dali (třeba taková chudák Astra combi, ta dopadla).

Škoda, že je to Hyundai, protože nevím jak jinde, ale image této firmy na českém trhu bohužel přijatelná není...