Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

I Toyota Proace se umí proměnit v útulný obytný automobil

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Lehký užitkový automobil japonské automobilky Toyota, který je výsledkem spolupráce s francouzskými značkami Peugeot a Citroën se ve Velké Británii mění ve velmi dobře vybavený obytný automobil.

Toyota Proace je sourozencem modelů Citroën Jumpy/SpaceTourer a Peugeot Expert/Traveller, s nimiž sdílí techniku a až na několik drobných odlišností i design exteriéru a interiéru. V nabídce své značky figuruje v užitkových, kombinovaných i čistě osobních provedeních.

Ve Velké Británii je nyní Toyota Proace díky aktivitám společnosti Wellhouse Leisure k dispozici i jako obytný automobil, jehož základem je provedení s celkovou délkou 4956 mm, což je střed z trojice automobilkou nabízených celkových délek.

Společnost Wellhouse Leisure proměňuje lehký užitkový automobil v obytný vůz, v němž mohou cestovat a rovněž poměrně pohodlně přespat až čtyři osoby. Toyota je osazena směrem vzhůru výsuvnou střechou, pod níž je umístěno dvoumístné lůžko a druhé lužko pak vzniká rozložením zadního sedadla a jeho doplněním o matraci, zajišťující dostatečnou délku.

Na pravé straně interiéru vedle druhé řady sedadel je umístěna kompaktní kuchyňka s umyvadlem, tekoucí vodou, plynovým sporákem a 25litrovou lednicí. Ve výbavě nechybí ani přenosné WC. K dispozici je pak mimo jiné i 100W solární panel nebo LED osvětlení interiéru.

Společnost Wellhouse Leisure svou proměnu modelu Proace v obytný automobil pojmenovala Lerina a nabízí jej za částku od 42.000 britských liber (zhruba 1.210.000 Kč) se vznětovým čtyřválcem o objemu 1,6 litru a výkonu 85 kW ve spojení se šestistupňovou manuální převodovkou. K dispozici je pak ještě i vznětový dvoulitr s výkonem 130 kW a šestistupňovou automatickou převodovkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)