Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti EV: První elektromobil přijde v roce 2013

Diskuze (0)
Infiniti na tiskové konferenci v Londýně odhalilo první informace o připravovaném elektromobilu. Jeho oficiální odhalení je naplánováno na rok 2013.

U příležitosti otevření prvního Infiniti Centra v Londýně, na ulici Piccadilly (celkově 37. prodejní místo v Evropě), se znovu veřejnosti představil loňský koncept hybridního kupé Essence. Zároveň zástupci automobilky odhalili něco z elektrické budoucnosti značky Infiniti.

Infiniti patří do aliance Renault-Nissan, která se zavázala v nejbližších letech radikálně rozšířit nabídku elektrického a hybridního pohonu. Tento závazek nemine ani prémiovou značku aliance. Infiniti už počátkem příštího roku uvede do prodeje full hybrid M35h, chystá další hybridy a na rok 2013 počítá s představením čistého elektromobilu.

Jeho přibližnou podobu zatím naznačuje jen první stylistická skica. Automobilka k ní připojila zatím jen pár informací. V prvé řadě bude model, zatím označovaný jednoduše Infiniti EV, ctít dva slogany, které bere Infiniti za své. Filozofie Inspired Performance odkazuje výrazný design a stylové pojetí, Eco Performance zase značí, že navzdory elektrickému pohonu, půjde hlavně o výkonné auto. Automobilka totiž prosazuje, aby alternativní pohon neznamenal kompromisy v oblasti jízdní dynamiky a řidičského požitku.

Další detaily zatím nebyly zveřejněny. Auto bude mít pětimístný interiér, jeho zařazení do tržních segmentů ale zatím není zřejmé.

Diskuze (0)