Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti G37 Cabrio IPL: Sportovní paket jde do výroby

Diskuze (2)
Infiniti nakonec představí konkurenci AMG paketů, M paketů a S-Line. Model G s paketem IPL se začne prodávat příští rok.

Na loňském autosalonu v Paříži Infiniti prezentovalo koncept G Cabrio IPL (zkratka značí Infiniti Performance Line). Nyní je zřejmé, že se v prakticky nezměněné podobě začne vyrábět. Oficiální premiéra se chystá na listopadový autosalon v Los Angeles, stejně upravené kupé už je v prodeji.

Vůz se na první pohled od běžných verzí odlišuje agresivněji stylizovanými nárazníky a mohutně vytaženými prahy. Celý komplet úprav exteriéru završuje spoiler na odtrhové hraně víka zavazadlového prostoru, tmavá 19palcová kola a dvojice nepřehlédnutelných koncovek sportovního výfukového systému.

V interiéru představuje největší změnu čalounění sedadel červenou kůží. Samozřejmostí je bohatá výbava, zahrnující prémiovou navigaci a výkonný audio systém značky Bose s 30GB hard diskem a 13 reproduktory.

Se změnami vzhledu přijde i posílení motoru s jinak naladěným výfukem. Konkrétní čísla zatím nebyla zveřejněna, loni se uvádělo zvýšení výkonu 3,7litrového šestiválce o 13 kW na 249 kW od 7000 do 7400 min-1 a posunutí maxima točivého momentu z 360 na 374 Nm. S tím půjde ruku v ruce přitvrzený podvozek.

Premiéra se chystá na listopad, prodej bude zahájen na jaře jako modelový rok 2013. S uvedením v Evropě se zatím nepočítá.


Diskuze (2)
23. 8. 2011 20:32
Re: to je dobře
I G35ka byla (je) krasna. Akorat, hergot, proc to vypada jak genesis?
Avatar - pelikoš
23. 8. 2011 16:24
to je dobře
je to krásný automobil...