Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco Eurocargo: International Truck of the Year 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Italská společnost Iveco získala prestižní titul International Truck of the Year 2016 pro modelovou řadu New Eurocargo.

Titul International Truck of the Year je udělován od roku 1977 a jeho prvním držitelem byl Seddon Atkinson 200. O letošním vítězi rozhodovala odborná porota složená z 25 motoristických novinářů zastupujících 25 specializovaných magazínů z celé Evropy.

Porota při výběru nejlepšího nákladního automobilu zohledňuje inovace, ekonomiku provozu, dopad na životní prostředí, bezpečnost a v neposlední řadě i pohodlí řidičů na jejich dlouhých cestách.

Letošní vítěz Iveco Stralis New Eurocargo získal celkem 101 bodů. Na druhé pozici skončila dvojice zástupců francouzské značky Renault Trucks v podobě spřízněných modelových řad C a K. Třetí místo obsadil zástupce Ford Trucks.

Podle slov předsedy poroty International Truck of the Year Gianenrico Griffinima posouvá New Eurocargo výrazně laťku prakticky ve všem od designu přes bezpečnost až po techniku ve vysoce konkurenčním segmentu středně těžkých nákladních vozidel.

Iveco New Eurocargo bylo uvedeno s novým designem kabiny, nabízené ve třech provedeních. Při vývoji interiéru bylo na prvním místě bezpečí a pohodlí posádky a s tím souvisí i ergonomie rozmístění všech ovládacích prvků.

Paleta pohonných jednotek New Eurocargo nabízí podobně jako u předchůdce několik výkonových verzí čtyřválce Tector 5 a šestiválce Tector 7. Ty jsou spojeny s patentovaným systémem vysoce účinné selektivní katalytické redukce (HI-SCR), vyvinutým přímo pro úpravu výfukových plynů motorů Euro VI.

Iveco New Eurocargo má představovat nejvšestrannější vozidlo ve své třídě, které je vhodné k rozvážkové službě, práci na stavbě, přepravě chlazeného a mraženého zboží i pro komunální služby.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)