Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Type dostane i manuální převodovku

Diskuze (9)
Nový roadster bude u Jaguaru znamenat návrat k ručnímu řazení.

Jaguar na pařížském autosalonu představí nový model F-Type, dvoumístný roadster s kompresorem přeplňovaným motorem 3,0 V6 o výkonu 280 kW a osmistupňovou automatickou převodovkou. Tolik známá fakta.

Už nyní ale víme nebo alespoň dobře tušíme víc o dalších variantách této modelové řady. Přijde kupé, které se bude inspirovat legendárním modelem E-Type, resp. konceptem C-X16, a Jaguar zvažuje i výkonnější verzi. Ta by měla mít kompresorový 5,0 V8 s 375 kW. A možná dojde i na hybrid.

Americký magazín Car and Driver přidal k těmto střípkům další. Podle zdrojů uvnitř automobilky se připravuje i varianta s manuální převodovkou. Jaguar tedy nezapomene na ty, kdo mají sportovní jízdu neodmyslitelně spojenou se třemi pedály a ručním řazením.

Automobilka tím trochu obrátí dosavadní vývoj. Osmiválcové motory totiž nikdy s manuální převodovkou nevyráběla, přímo řazené převodovky od Getragu zůstávaly v posledním desetiletí vyhrazeny jen pro nejlevnější verze řad X-Type a S-Type. Poslední tři roky Jaguar vyrábí jen automaty.

Diskuze (9)
Avatar - PeterLuk
11. 9. 2012 18:00
YES!
Jaguar robí jedny z najkrajších áut, ak by som kupoval, len tak ďalej :yes: :yes: :yes:
Už sa neviem dočkať, ako ho uvidím!
Avatar - Pekelná Micinka
10. 9. 2012 11:31
Re: Jag is bag
Řekl bych, že to nebude náročný podvečer - priliz - PŘÍLIŠ. :-|
10. 9. 2012 08:44
Re: Jag is bag
Jezismarja,ani nevim,ze jsem to napsal.priliz narocny podvecer. Omluva >:D
Jeste se trochu tresu... ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
9. 9. 2012 22:13
Vrrrr
K dokonalosti by tomu neměl chybět zvuk šestiválcovéhi motoru, ideálně co nejbližší XK120. Včera jsem si jej vyslechl na závodě do vrchu Zbraslav - Jíloviště a ten zvuk je opravdu lahůdka. Tak snad se F-Type vydaří. :yes:
Avatar - Ham.
9. 9. 2012 22:05
Re: Jag is bag
A já dosud myslel, že Jagy jsou pěkná auta. A ty hned na ně s bagem. :-O