Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Type dostane i přeplňovaný 5,0 V8

Diskuze (1)
Jaguar nechce ponechat nic náhodě. A tak i když to ještě není zcela oficiální, víme, že nový sportovní model dostane vedle motoru V6 i V8.

Před měsícem na autosalonu v New Yorku Jaguar potvrdil příchod nového sportovního modelu F-Type. Design bude vycházet z loňského konceptu C-X16, velikostí i koncepcí vůz naváže na legendární E-Type z šedesátých let.

Model spadající pod velké kupé a kabriolet XK/XKR bude vyzyvatelem například pro Mercedes SLK nebo dvojici Porsche Boxster a Cayman. Jako takový dostane šestiválcový motor přeplňovaný kompresorem.

F-Type se dočká třílitru v nejsilnější verzi s 280 kW a 460 Nm. Neoficiální cestou se ale nyní dostala na veřejnost informace, že to nebude jediný agregát určený pro tento model. Počítá se i s osmiválcem – nakonec takový Mercedes SLK také existuje v provedení V8 s motorem SLK 55 AMG.

Jaguar ale nevsadí na atmosférický motor. Ten je se svými 283 kW příliš blízko kompresorovému šestiválci. Pod kapotou F-Typu by se měla objevit přeplňovaná verze agregátu 5,0 V8, který dnes v různých verzích dosahuje 375 až 404 kW.

Automobilka navíc vedle roadsteru pracuje i na kupé a hybridním pohonu. Novinky ale budou přicházet postupně, jako prvního se dočkáme příští rok roadsteru F-Type s motorem 3,0 V6 Supercharged.

Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
2. 5. 2012 13:23
V6
Toho V6 bych se nebál, zvuk co je slyšet ve videu je libý, Snad nebude mít nějaké dětské nemoci, to je jeden z mála důvodů, co by hovořil pro 5 litr.