Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar nabízí svezení v F-Type SVR a XJR575 po Nürburgringu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Jaguar Race Taxi je oficiální označení novinky v nabídce britské značky. Nejedná se o speciální model pro taxislužbu, ale výjimečný zážitek v podobě jednoho rychlého kola na slavném závodním okruhu.

Severní smyčka představuje jeden z nejnáročnějších a zároveň nejslavnějších závodních okruhu na světě. Automobilky jej s oblibou využívají pro testování svých nových modelů a nadšenci naopak k vyzkoušení svých řidičských dovedností.

Nejvíce pozornosti dnes tento závodní okruh přitahuje svou čtyřiadvacetihodinovkou a pak rekordními jízdami nových sportovních a supersportovních vozů světových značek, jejichž cílem je dosažení co nejkratšího času.

Britská automobilka Jaguar se rozhodla využít popularity německého závodního okruhu podobně jako BMW a nabízí službu pojmenovanou Race Taxi. Za výstižným označením se ukrývají jízdy ve vozech F-Type SVR a XJR575, za jejichž řízení budou usedat profesionální závodní jezdci.

Zájemcům o adrenalinový zážitek slibuje Jaguar skutečně vzrušující jízdu ve vozech, jejichž osmiválce disponující nejvyšším výkonem 423 kW (575 k), jim poskytnou na okruhu s třiasedmdesáti zatáčkami skutečně nadprůměrnou dynamikou. V některých zatáčkách má na jejich posádky působit přetížení kolem 1,2 G.

Jaguar Race Taxi zahrnuje zhruba půl hodiny dlouhou instruktáž, samotný průjezd jednoho kola a videozáznam z jízdy. Zájemci o svezení musí být starší osmnácti let a musí být ochotni zaplatit 199 eur (zhruba 5.150 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)