Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar představuje novinky, které udělají radost především psům

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Britská značka Jaguar rozšiřuje nabídku příslušenství pro své automobily o prvky, které mají umožnit bezpečnější a rovněž i komfortnější přepravu psů.

Jaguar se v rozšiřování nabídky svého příslušenství vydává podobným směrem jako spřízněný Land Rover, protože cestování se psy má dnes podobná úskalí jako jízda s dětmi. Ty tam jsou doby, kdy si mohl dětský pasažér jen tak sedět na zadním sedadle a časy, kdy neměl k dispozici ani bezpečnostní pás vedený přes pánev a břicho jsou dnes vnímány téměř jako automobilový pravěk.

Pes v dnešní době nemůže být v interiéru vozu volně stejně jako dítě, ale realita na silnicích je poněkud jiná. Především zástupci malých plemen jsou běžně k vidění na klínech spolujezdců na předním sedadle, což představuje v případě čelního nárazu i bez vystřelení airbagu velmi nepříjemnou situaci. Psi středních a velkých plemen pak bývají volně ložení na zadním sedadle.

Pro bezpečnou přepravu psů přitom existuje řada nejrůznějších řešení od přepravek pro ty menší přes postroje, které se upnou stejně jako bezpečnostní pásy až po boxy a mříže, vytvářející vlastní prostor pro psy v zavazadelníku. Výsledkem použití kteréhokoliv z nich je výrazně větší míra bezpečí cestujících i psa v případě nehody.

Jaguar právě s ohledem na bezpečnost cestování i komfort psů rozšiřuje nyní svou nabídku příslušenství o řadu zajímavých a praktických novinek, které bude možné pořídit samostatně nebo v sadách.

Pro psy menší a středních plemen bude ideální vyjímatelná přepravka. Pro oddělení psů od ostatních cestujících ve voze je určena mříž, která je umístěna za druhou řadou sedadel. Komfort psů zvýší podložka do zavazadlového prostoru, která navíc ochrání jeho podlahu i stěny před znečištěním a poškrábáním.

Komfort nastupování i vystupování může zvyšovat skládací rampa, která má nosnost až 85 kg. Na první pohled se může zdát, že se jedná o zbytečné rozmazlování, ale ne každý pes je rozený skokan a ne každý pán je rozený vzpěrač, což znamená, že se jedná o praktickou úlevu pro klouby a páteře obou.

Praktickým doplňkem nejen pro dlouhé cesty za horkých letních dnů mohou být i misky s obrácenými okraji o objemu 350 ml. Za vysloveně luxusní cestovní doplněk lze ovšem označit cestovní sprchu pro psy. Ta je vybavena nádrží na 6,5 litru vody a může poskytovat kontinuální proud vody po dobu pěti minut. Po procházce, kdy náš čtyřnohý přítel vymete každou blátivou kaluž, se bude nakonec jednat o velmi prakticky doplněk.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - Bubáq
12. 12. 2018 16:56
Zdravím, pane Pavlůsku
Nejde o žádnou novinku: podobný článek se objevil na tomto webu naposledy před létem, nebudu ho nyní hledat. U Land Roveru, Range Roveru má tento sortiment dlouhou tradici a Jaguar jej nabízí od doby XF Sportbrake...
12. 12. 2018 14:00
Re: Ha
Přesně ;-)
12. 12. 2018 11:08
Re: Ha
Psi nebývají po celý život v plné síle. Nám podobný můstek perfektně sloužil několik let po osmým roce stáří a to náš pes nebyl žádné ořezávátko.Teď slouží znovu pro změnu pro štěně.

Jinak podobné můstky se prodávají min. 10 let.
12. 12. 2018 10:25
Re: Ha
píšem nižšie, kamoš má dogy a majú problém sa vytrepať do kufra (zvládnu to, ale nie ízypízy). Iný kamoš mal bordodogy (zavalité, ťažké, nemotorné), tie by do kufra ani nevyliezli. Samozrejme s rozbehom ano, ale to by si nechcel, aby sa ti 70 kg doga rozbehla do kufra, mohla by skončiť pred volantom.
12. 12. 2018 10:21
rebrík ok
ten rebrík je dobrý nápad, ja psa nemám, ale vidím často ako sa väčšie psy ťažko trepú do kufra. Keď má pes 60 kilov, tak to nie je sranda. Len sa mi zdá masívny, mohol byť perforovaný aj pri zachovaní pevnosti.