Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jaguar XF Sportbrake – Druhá kočka s batohem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Jaguar XF Sportbrake je teprve druhým zástupcem své značky, který s praktickou karoserií typu kombi míří do sériové výroby.

Historicky prvním sériovým kombi byl v letech 2004 až 2009 Jaguar X-Type, který měl na svém kontě i několik dalších prvenství v rámci značky. Za proměnou sedanu X-Type od Iana Calluma v kombi stál Wayne Burgess, který je zodpovědný i za druhé kombi značky Jaguar, kterým je XF Sportbrake.

Tento nováček v nabídce je Jaguaru je ve srovnání s výchozím sedanem o 5 mm delší, což znamená, že má celkovou délkou 4966 mm. Šířka 1877 mm a rozvor náprav 2909 mm se nemění.

Praktičtější záď spoléhá na oblé tvary a dává přednost eleganci před honbou za litry objemu. Přesto pojme v základní konfiguraci solidních 550 litrů, po sklopení sedadel vznikne 1,97 metru dlouhá plocha a prostor pro 1675 litrů zavazadel. Mimoto je nad zadními sedadly ve svislém směru o 48 mm více místa než v sedanu.

Provedení zadního sloupku se inspiruje u limuzíny XJ. S výjimkou kovové lišty bočních oken je sloupek leskle černý. Kombi si díky tomu zachovává pro Jaguar charakteristickou linii bočních oken a přitom mu nechybí špetka extravagance.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
23. 5. 2012 15:00
Re: takto vyzera pojem dokonalost
ježiši, to je ale blábol
12. 3. 2012 11:04
Kocka...
Uznavam,ze v motorech je prostor ( 3,0 benzin.preplnovany) nafta je naprosto v poradku a technicky ji neni co vytknout. Prevodovky ZF - to nejlepsi co na trhu je. Pouziva je i D3
Avatar - CHerokee
12. 3. 2012 08:39
Re: Kocka...
V tom jsme za jedno. Mi se taky líbí, i když dříve líbil více. S Type jsem obdivoval, staré XJ taky. A je dobře, že tady nějaká alternativa je...a designově daleko povedenější než Lexus.
Avatar - Gasoline
12. 3. 2012 06:36
Re: Kocka...
Pokud vím, tak kvalita šla zásadně nahoru, ale špatná pověst se neztrácí tak snadno. Co se týče pérování, tak vzduch by snad neměl být problém, bratříčci z LR/RR jej už mají roky. Osobně si ale myslím, že dnešní aktivní systémy pérování jsou lepší než vzduch. A snad se i čtyřkolky dočkáme. Osobně se mi Jaguar líbí, protože je prostě úplně jiný než D3.
12. 3. 2012 06:30
Re: takto vyzera pojem dokonalost
Bohužel, lidé jsou na svoje peníze opatrní a nikomu se nechce utrácet za něco, co bude potenciálně stát pořád v servisu... a možná, že se to už zlepšilo, ale ten strach je v lidech až příliš zažitý...
Až přijde XF s pohonem všech kol, tak bude tam, kde bylo BMW a MB před 20 lety:-)