Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XFR-S se prohání na okruhu v Goodwoodu (video)

David Bureš
Diskuze (3)

Osmiválcový Jaguar nabízí svým řidičům pekelně rychlou jízdu, zároveň ale při rychlých přesunech zůstává pohodlný.

Britská odpověď na BMW M5 v podobě Jaguaru XFR-S vyrazila do Goodwoodu. Na zdejších cestách se sportovní sedan přihlížejícím divákům předvedl v celé své kráse.

XFR-S je poháněn pětilitrovým vidlicovým osmiválcem kombinovaným s osmistupňovým automatem. Kompresorem přeplňovaný agregát dává nejvyšší výkon 404 kW (550 k), točivý moment vrcholní hodnotou 680 N.m. Proti výchozímu XFR se jedná o nárůst 40 koní a 55 N.m.

Auto zrychlí z 0-100 km/h za 4,6 sekundy a jede maximální rychlostí 300 km/h, která je elektronicky omezena.

Vedle upraveného vzhledu se konstruktéři zaměřili i na nastavení podvozku. Odpružení je až o 30 procent tužší, automobil má ale údajně stále nabízet pohodlnou jízdu v době, kdy se řidič chce jen vézt a nemíní řádit.

David Bureš
Diskuze (3)
19. 6. 2013 22:50
V goodwoodu není okruh -opravte to
jen jedna poznámka pro autora .v goodwoodu není okruh ale 1.6km dlouhá dráha do takového mírného kopce a cestou je pár zatáček první je pravá rovinka levá atd . jezdím tak každý rok FESTIVAL OF SPEED a tak to tam celkem dost dobře znám ..
na FOS takové auto naprosto zapadne to je tam tuctovka .proto to video tlačí ted během akce je JAG bez zájmu ..stačí mrknout na seznam aut co jsou očekávána pochopíte . listek na letošní už máme doma
Avatar - Barrichello
19. 6. 2013 12:33
Re: nadhera.....
:yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - 3_diamanty
19. 6. 2013 11:00
nadhera.....
na jaguare mam jendoducho slabost..... XFR-S je proste brutalne auto..... ani nema zmysel rozmyslat ci amg Ecko alebo M5.... ja som uplne jasny a volim XFR-S .... ta charizma co z tohto auta vyzaruje tak to je nieco neskutocne ..... a aj ten dizajn.... totalne zdrti nemcov :yes: