Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jako bych přišel o dítě, říká sběratel. Jeho garáž se 40 klasikami lehla popelem

Stanislav Kolman
Diskuze (6)
Vzácné kousky z padesátých a šedesátých let zcela zničil požár garáže vášnivého sběratele v Britské Kolumbii. Hodnota kolekce se odhadovala na více než 66 milionů korun.

Když píšeme o garážích či jiných automobilových skladištích ve spojitosti s ohněm, nikdy to nevěstí nic dobrého. Stejné je to bohužel i v případě incidentu, jenž se odehrál v Britské Kolumbii, konkrétně v Langley. Vlastníkem kolekce čtyř desítek klasických aut byl Garry Cassidy, jenž se toho času účastnil automobilové dražby v Los Angeles. Zrovna chtěl svou sbírku rozšiřovat.

„Okolo půl čtvrté ráno jsem slyšel hlasité rány a zanedlouho sirény,“ popsal muž žijící v sousedství. „Byly to velmi hlučné a pravidelné výbuchy, pak už jsem zahlédl pouze plameny.“

Zatím není jasné, co přesně požár způsobilo, vyloučit nelze ani úmyslné založení. Tak jako tak lehla popelem kompletní sbírka, včetně Chevy Bel-Air Convertible (1961), Camara (1968) či několika Pontiaců Chieftain (1955). Hodnota kolekce se odhaduje na zhruba tři miliony dolarů, v přepočtu více než 66 milionů korun.

„Vždycky jsem byl velký kluk… ale nemyslím si, že ztráta dítěte by nás se ženou rozrušila více,“ uvedl Cassidy v rozhovoru pro tamní média. „Nejde o peníze. Některé z těchto vozů zkrátka nelze nahradit. Napište mi šek na jakoukoliv částku, ale auta mi to nevrátí. Vozy byly jako naše děti,“ dodává majitel, jenž o sbírku přišel během několika hodin.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)
Avatar - Ivosee
6. 11. 2017 08:28
garáž
tak ale podle fotek to vypadá, že měl auta v nějaké dřevěno-plastové boudě.
To asi nebylo moc protipožární :'-(
Avatar - Deutsch
5. 11. 2017 17:56
Re: Taková škoda,
Hovado vylízaný :no:
Avatar - 3_diamanty
5. 11. 2017 13:54
ani peniaze
nie je dobre vsetky drzat na jednom mieste... nie to este auta... akoze nechapacka...
Avatar - Floyd
4. 11. 2017 22:42
Re: Taková škoda,
Ne, nejsi ani trochu vtipný, jsi blbej jak daleko vidiš a ještě kus za roh. Vytáhni si hlavu z tý svý prd.le, propleskni se a pak sem přijď znovu a napiš něco smysluplnýho. Wole :no:
4. 11. 2017 22:33
Re: Taková škoda,
Myslíš, že jsi vtipný? ;-\