Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Japonská Toyota Harrier odhaluje nový Lexus RX

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Současná třetí generace Lexusu RX je na trhu od roku 2009 a její konec je tedy na dohled. Podobu nástupce naznačuje nové provedení sesterské Toyoty Harrier.

Toyota opět představí své nové prémiové SUV postupně. První se nové generace dočká japonský trh, kde bude oficiálně uvedená nová generace Toyoty Harrier na podzim letošního roku.

První sadu fotek nové generace dvojčete severoamerického a evropského Lexusu RX zveřejnil japonský web CarWatch. Díky tomu se již nyní můžeme podívat na v pořadí čtvrtou generaci RX.

Oproti současnému provedení, důkladně modernizovanému pro modelový rok 2013, má nová generace dynamičtější profil. Lexus se s největší pravděpodobností od Toyoty odliší designem masky chladiče a možná i předního nárazníku, ale vše ostatní má být identické.

K technice nové generace Harrier nebo dokonce RX prozatím nejsou k dispozici žádné oficiální informace, ale v případě Lexusu lze počítat s konvečními zážehovými motory a chybět nebude ani verze s hybridním pohonem.

Po oficiálním představení Toyoty Harrier v Japonsku se představí nový Lexus RX v severoamerickém provedení, jehož premiéra se může uskutečnit již na listopadovém autosalonu v Los Angeles nebo v lednu příštího roku v Detroitu. Evropa se opět dočká jako poslední.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - Pekelná Micinka
27. 7. 2013 00:29
ReX
U SUV je celkem dost místa na experimenty. Myslím, že až to dostane těch pár detailů, co to změní v Lexus, že to bude docela zajímavý, i když ne líbivý auto. Ale to RX nebyl nikdy, dle mého názoru.
26. 7. 2013 23:18
Re: teda nic proti toyote
Design nový Santa-fé neni špatný, ale raději než Lexus? Ať je cena a výbava jakákoliv.. kvalitou se rozhodně nevyrovná! ;-) a test Santa-fé s 20 000 km o tom lehce vypovídá ;-) Korea rozhodně postoupila ale pořád musí být někde znát, že se někde šetřilo. A řekl bych, že se Lexus zrovna Hyundai apod. nemusí bát - trochu jiní zákazníci :-)
Avatar - TS141
26. 7. 2013 21:08
Re: teda nic proti toyote
máš nějaký důvod proč hjondé a ne lexus?
Avatar - 3_diamanty
26. 7. 2013 20:56
Re: teda nic proti toyote
nova doba, nova doba ;-) >:D host vyhadzuje vrchniho :yes:
Avatar - Hammunasakra
26. 7. 2013 20:29
Re: teda nic proti toyote
Hjondé radši než LEXUS? >:D