Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaný Jeep Cherokee vyměnil kontroverzní design za konzervativní

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Jeep představuje podobu modernizovaného modelu Cherokee. Dělené světlomety i lomenou masku chladiče nahrazuje konvenční řešení předních partií v podobném stylu jako u modelů Compass a Grand Cherokee.

Jeep Cherokee s netradičním řešením přídě byl automobilkou odhalen začátkem roku 2013 a výstavní premiéru měl o několik týdnů později na autosalonu v New Yorku. Tradiční zástupce své značky tehdy zaujal především svým designem s dělenými světlomety a lomenou maskou chladiče.

Šéfdesignér značky Mark Allen tehdy uvedl, že design modelu Cherokee má zaujmout na první pohled a přilákat nové zákazníky. Což se povedlo a neobvyklé řešení přídě mělo navíc údajně i lepší aerodynamické vlastnosti.

V současnosti je Cherokee již v polovině svého životního cyklu a Jeep prostřednictvím prvních fotografií odhaluje jeho novou podobu pro modelový rok 2019. Kontroverzní design se stává minulostí a nastupuje nové konvenční řešení přídě.

Jeep Cherokee tentokrát nešokuje a naopak na první pohled vyvolává dojem starého známého, za což vděčí obrysům hlavních světlometů i řešení masky chladiče a kapoty motoru i předních nárazníků, jimiž se přibližuje aktuálním modelům Compass a Grand Cherokee.

Strohá tisková zpráva pak dodává, že máme očekávat i nové motory a potvrzuje termín výstavní premiéry. Ten je naplánován na 16. ledna roku 2018 v Detroitu. Ve stejnou dobu hodlá automobilka zveřejnit i doplňující informace o změnách v designu, výbavě a technice.

V případě techniky automobilka Jeep prozatím uvádí jen to, že Cherokee bude disponovat moderními a úspornými motory. Neoficiální zdroje pak zmiňují, že se pod kapotou modernizovaného SUV může objevit přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, jímž disponuje nová generace modelu Wrangler.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Avatar - Barrichello
21. 12. 2017 23:33
Re: Haha
Cadillac je prémiová značka, Jeep ne..... takovej menší rozdíl. Kolik toho prodá Maserati, že....
21. 12. 2017 18:26
Re: Facelift pomohl
V podstatě souhlas, jen jsem poznamenal, že FL je nepatrné zlepšení stavu >:D
Avatar - wakantanka
21. 12. 2017 15:51
Re: Haha
Hlavne ze doma v statoch predava skoro tolko co Jeep preda v EU okrem Ruska. To je uspech jak svina. :-)
Avatar - Barrichello
21. 12. 2017 12:34
Re: Haha
v Rusku prodává Cadillac stejně jako Jeep. Zajímavý co >:D Jinde to asi bude o počtu dealerů že
Avatar - wakantanka
21. 12. 2017 10:53
Re: Haha
[odkaz] vs [odkaz]

K tomu niet veľmi čo dodať, snáď len že Jeep predáva aj v EU, kdežto Caddy len šedý dovoz pár kusov. :-)