Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seznamte se s další čínskou kopií: Elektrický crossover si hraje na Mercedes-Benz GLA

Stanislav Kolman
Diskuze (6)
Čínské kopie nejsou v automobilovém světě ničím výjimečným. Jednou z posledních je crossover K-One, jenž je až nápadně podobný GLA od značky Mercedes-Benz.

Čínské automobilky už se pokusily naklonovat většinu slavných (především evropských) modelů. Neodrazuje je ani rostoucí počet stížností a žalob, v utváření kopií pokračují vesele dále. Nejnovějším „padělkem“ je K-One, elektrický crossover velmi podobný moderním Mercedesům.

Kompaktní rozměry mají nejblíže modelu GLA. Čínský výrobek je 4100 mm dlouhý, 1710 mm široký a 1595 mm vysoký, rozvor náprav činí 2520 mm. I když je napodobenina o něco menší než regulérní GLA, přijíždí se stejnou hmotností kolem 1400 kilogramů.

Nenechte se zmást falešnými koncovkami výfuku na zádi, K-One je čistě elektrický, dostal lithium-iontové akumulátory od společnosti Harbin Coslight Power, výkon vozu činí 95 kW. Čínské auto zvládne jet maximální rychlostí až 102 km/h.

Aktuálně není k dispozici informace o dojezdové vzdálenosti na jedno nabití, ale lze předpokládat, že v tomto ohledu nepůjde o přímého konkurenta pro Teslu Model X či čerstvě odhalený Jaguar I-Pace. Tajemstvím zatím zůstává interiér, cena i termín uvedení do prodeje.

Uvidíme, jestli na nápadně podobně auto Mercedes nějak zareaguje. V souvislosti se zmíněným GLA vám můžeme prozradit jednu věc: chystáme test ostře střiženého AMG, takže se určitě máte na co těšit!

Stanislav Kolman
Diskuze (6)
19. 3. 2018 12:10
Re: A jeje
[odkaz]
Ak tam žiadnu podobu nevidíš, mal by si ísť tiež k očnému.
19. 3. 2018 12:08
Re: A jeje
Ale akej senzácie, to je skôr už rutina. Tvary sú skrátka opajcnuté, proporcie už im tak nevyšli. Či je to CLA alebo GLA alebo niečo iné, je dohromady fuk, faktom je, že na prvý pohľad to Mercedes evokuje. Zbytočná kritika "článku", keď sem nedajú toto, zaplnia priestor ešte horším odpadom.
Avatar - wakantanka
19. 3. 2018 10:35
Re: A jeje
Aha takže podoba prednej masky a sčasti predných a zadných svetiel je kópia? Ja nechcem v žiadnom prípade obhajovať nejaké plagiátorstvo, ale toto mi pripadá ako hľadanie senzácie za každú cenu, hlavne aby boli kliky a boli príjmy z reklamy. To auto svojim tvarom sa nepodobá na GLA ani zdiaľky.
19. 3. 2018 10:05
Re: A jeje
Ale trt je tam zrejmy, svetla s CLA (nie GLA) okej, ale inak silueta uplne ina, trosku mi to evokuje prvy Tiguan a ten prelis na kapote mozno Volva, ale GLA tam.nie je nikde.
19. 3. 2018 07:01
Re: A jeje
To vyzerá na poruchu v tvojom prijímači, podoba s GLA je zrejmá.