Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kdo jsou nejhorší spolujezdci?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
V dnešní době se sestavují nejrůznější žebříčky, které mohou podobně jako seznam nejhorších spolujezdců přinést nepříliš překvapující, ale i přesto zábavné informace.

Výsledky průzkumu, hledajícího nejhorší spolujezdce v automobilu a jejich zlozvyky, zveřejnil web Insurance.com. Na několik anketních otázek odpovědělo celkem 500 řidičů.

Podle nich jsou nejhoršími spolujezdci manželé a manželky. V případě mužů označilo za nejhoršího spolujezdce manželku 40 % dotázaných, zatímco ženy uvedly manžela v 34 % odpovědí.

Další výsledky rovněž nejsou příliš velkým překvapením. Pro muže jsou po manželce nejhoršími spolujezdci přátelé (17 %) a matky (15 %). Ženy mají toto pořadí obráceně a matky (18 %) jsou u nich před přáteli (15 %).

Následujícími nejhoršími spolucestujícími jsou děti. Z nich vedou dospělé dcery se 7 % a za nimi jsou malí synové s 5 %, zatímco dospělí synové mají 4 %. Překvapením mohou být puberťáci, kteří dosáhli jen 3 %, což je stejný výsledek jako u malých dcer.

Vedle hledání nejhoršího spolujezdce se průzkum zaměřil i na jejich zlozvyky a ani zde nejsou žádná velká překvapení. Na první místě je komentování rychlosti jízdy (47 %), následuje udávání pokynů (29 %) a na třetím místě je příliš mnoho mluvení (19 %).

Řidičům dále vadí sešlapávání imaginárního brzdového pedálu (15 %), hraní si rádiem a CD přehrávačem (10 %), telefonování a posílání SMS zpráv (7 %), zpěv (6 %) a pojídaní nejrůznějších pokrmů (3 %).

Kromě těchto předem stanovených zlozvyků uvedli řidiči i řadu dalších od pitvoření se až po blokování zpětného zrcátka a neustálé mačkání všech ovladačů na palubní desce v dosahu spolujezdce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Avatar - JDM
13. 6. 2013 13:41
hehe
jo když takhle s přítelkyní jedem k rodičům a chytne mě občas takovej ten záchvat šíleného řidiče , plyn jde na podlahu na tacho hodně za povolenou maximalní rychlostí , zprava se začne ozývat takový , seš b.bej?? seš normální , co děláš? tam nemůžeš vidět , jede ti tam auto ,, nelep se tak na něj, proč podřazuješ ... jakoby se mozek přepnul od módu sport a najednou je ticho , slyšíš jen motor a svíštící turbo a jakmile po pár minutách ten záchvat přejde mozek se přepne zase do normálu a slyšíš zase , už stebou nikam nejedu . .......
Avatar - Stejsn
13. 6. 2013 13:02
Re: Z prava dobrý miláčku
Dopravnímu zpravodajství od spolujezdce NIKDY nevěř (základní poučka přežití v autě).
Avatar - Ozzman
13. 6. 2013 11:28
Re: Zprava dobrý, zleva TANKY
:D:D Tohle je mix přítelkyně a maminky >:D Dost frází se bohužel prolíná.... už mi to začíná být podezdřelé >:D
Avatar - Ozzman
13. 6. 2013 11:28
Re: Z prava dobrý miláčku
>:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
13. 6. 2013 11:17
Re: Z prava dobrý miláčku
8-s :yes: >:D 8-s