Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Kia Cee´d SW - První živé fotografie verze kombi

Aleš Jungmann
Diskuze (61)
Ženevský autosalon se stane místem premiéry druhé generaci Kia Cee’d. Oficiálně až zítra, pro čtenáře Auto.cz již dnes.

Náš tým je již na místě, prochází výstaviště a loví nezahalené premiéry. Jednou z nich je Kia Cee´d SW, doplňující při světové premiéře pětidveřový hatchback. O něm se na našich stránkách ještě dnes dočtete (a bude to, myslíme, stát za to), pro tento okamžik je hvězdou provedení kombi. Zde jsou první fotografie.

Podle známých informací bude výroba v Žilině zahájena v dubnu. Kia oficiálně plánuje uvedení do prodeje na 2. čtvrtletí roku 2012.

Technika by se měla shodovat s druhou generací Hyundai i30. To znamená vylepšenou zadní víceprvkovou nápravu původem z i40, šestistupňové manuální a automatické převodovky a moderní motory: turbodiesel 1,6 CRDi (66, 81 a 94 kW), přímovstřikový benzinový 1,6 GDI (99 kW) a slabší benzinové čtyřválce 1,6 CVVT (88 kW) a 1,4 CVVT (73 kW).

Aleš Jungmann
Diskuze (61)
Avatar - PeterLuk
6. 3. 2012 14:40
Re: KIA
Mne sa Hyundaie páčia, ale len časť...

Vo všeobecnosti a hlavne u kombíka je KIA krajšia, vyzerá super, zadok mi pripomína focus st... :yes:
Avatar - PeterLuk
6. 3. 2012 14:38
Re: KIA
Mne sa Hyundaie páčia, ale len časť...

Vo všeobecnosti a hlavne u kombíka je KIA krajšia, vyzerá super, zadok mi pripomína focus st... :yes: >:-[]
Avatar - GM.rja
6. 3. 2012 08:11
Re: tak toto je narez roka, golf sa uz v kute skryva
Ty máš toho Hitlerova pohrobka doma, že? >:D
Avatar - Blue Sun
6. 3. 2012 06:49
Re: S batohem na zádech sám, na strejdu Karla se ptám
To patří k tomu umění...
Avatar - Ronault.
5. 3. 2012 23:41
Re: tak toto je narez roka, golf sa uz v kute skryva
Musíš brát v potaz to, co tady napsal nahoře za kravinu topper, že Golf se už v koutě skrývá, přitom kdo jel novou i30 a současným Golfem (já) hned po sobě, tak ví, že i tak je Golf pořád vyrovnaný konkurent a to je pár měsíců před koncem výroby.
A hlavně, kdo má trochu potuchy a trochu přemýšlí, tak ví, že loni se i30 i Ceeda prodalo kolem 100t kusů a objektivní výsledky pro další generace se dovoluju odhadovat kolem 150t až 200t kusů ročně, ale rozhodně to minimálně poznamená Golfa, spíše se může vát Bravo a to díky klesajícímu odbytu na jižní straně Evropy a může se bát Megane a 308, protože ti jsou za polovinou svého životního cyklu a věk bude znát více a více. Rozhodně ne Golf se má cítit ohrožen. Možná ještě Astra by mohla pocítit poklesy... Ale to jsou jen mé spekulace a nebudu tady hlásat nostradamovy věštby jako Topper.