Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia K3 Euro: Pětidveřový Cee’d pro Asii a USA míří do prodeje

David Bureš
Diskuze (3)
Kompaktní model K3 se prodává ve verzi sedan a kupé. Nyní na trh míří i pětidveřový hatchback.

Kia začíná prodávat model K3 Euro. Jedná se o pětidveřový hatchback o velikosti Cee’du. Z toho je patrné, že se K3 Euro na evropských trzích takřka určitě prodávat nebude.

Automobil vychází ze vzhledu K3 sedan. Vpředu se objevuje výrazná maska chladiče v typických tvarech tzv. tygřího nosu. Agresivní výraz tak zůstává vyhrazen pouze kupé K3 Koup. Bok hatchbacku ozvláštňují výrazný prolis ve spodní části dveří a chromovaná spodní linka bočního prosklení.

Sama Kia přiznává, že se design 4,35 metru dlouhého hatchbacku inspiroval evropským stylem značky. Na to odkazuje i název K3 Euro. Na americkém trhu se vůz bude prodávat pod označením Forte 5, sedan se zde totiž prodává jako Forte.

Na korejském trhu je v současnosti nabízena jediná motorizace – benzinový 1.6 GDI o výkonu 103 kW (140 koní) a točivém momentu 167 N.m je kombinován se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Stejný motor je dostupný i pro sedan. To kupé je možné objednat i s 1.6 T-GDI o výkonu 150 kW a točivém momentu 265 N.m. Na americkém trhu bude Forte 5 k dispozici s atmosférickým 2.0 GDI (129 kW) a přeplňovaným 1.6 T-GDI (150 kW).

Na korejském trhu mohou zákazníci vybírat ze dvou stupňů výbavy. Už ten základní je slušně vybaven, disponuje mimo jiné zadními parkovacími senzory, koženkovým čalouněním, rádiem se šesti reproduktory, Bluetooth a automatickou klimatizací.

Jako první se K3 Euro dostala na domácí korejský trh. Ještě během podzimu se automobil začne prodávat ve Spojených státech. V plánu automobilky je i jeho prodej na Středním východu.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Nadzvukovy
3. 10. 2013 13:14
Re: oproti tomuto
Zadny naraznik mi pride na tejto verzii krajsi ...
Avatar - 3_diamanty
3. 10. 2013 11:50
oproti tomuto
mi pride nasa europska verzia krajsia ;-)

ale inak nie je to zle.... korejsky styl v korei sa predsa predavat bude... len v eu to chce trosku europskejsi dizajn a nas ceed ho ma takze je to ok, je to dobre zadelene