Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Knaus CUVision a Weinsberg CUVolution: Zapomeňte na nudná obytná auta!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Společnost Knaus Tabbert prostřednictvím konceptů, vytvořených svými značkami Knaus a Weinsberg, nabízí pohled do jedné z možných budoucností obytných automobilů.

Výrobci obytných vozidel podobně jako automobilky hledají stále nové cesty k přilákání zákazníků právě ke svým produktům. Díky tomu se jejich nabídka neomezuje pouze na konzervativně pojaté modely, ale naopak lze narazit na řadu zajímavých kreací.

Společnost Knaus Tabbert se díky dvojici konceptů svých značek Knaus a Weinsberg stala jednou z hlavních hvězd letošního veletrhu Caravan Salon, pořádaného od 24. srpna do 2. září v Düsseldorfu.

Knaus CUVision a Weinsberg CUVolution se přitom na rozdíl od drtivé většiny vystavených obytných vozidel nesnaží zaujmout výbavou a provedením svých obytných prostor, ukrytých v karoseriích lehkých užitkových vozidel, ale naopak sází na svůj exteriér.

Knaus Tabbert obě vozidla uvádí jako výstavní koncepty a neodhaluje jejich interiéry, ale skutečně se snaží všechnu pozornost strhnout k jejich exteriérům, což se skutečně daří.

Knaus CUVision, jehož základem je MAN TGE, jenž je vlastně dvojčetem modelu Crafter z produkce značky Volkswagen Užitkové vozy, lze označit za mírnější z dvojice konceptů. Karoserie vozu je ozdobena dynamicky stylizovanými nárazníky a stojí na 22palcových litých kolech značky Borbet.

Weinsberg CUVolution je postaven na základech modelu Ducato značky Fiat a vedle svého oranžového metalického laku karoserie zaujme agresivně tvarovanými aerodynamickými prvky z uhlíkových vláken. Dynamický styl tohoto konceptu pak umocňuje centrálně umístěná dvojitá koncovka výfukového systému i použitá kola.

Podle materiálů společnosti Knaus Tabbert mají tyto koncepty představovat vizuální budoucnost lehkých užitkových vozidel s obytnou vestavbou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
30. 8. 2018 10:14
Větší pitomost...
...než dodávku s křídlem, jsem letos opravdu ještě neviděl.
Kde tu najdu zvracejici smajlik?
8-s :no:
29. 8. 2018 19:22
Re: Moje oblíbená...
Trefné. Hlavně to Ducato je dobrá katastrofa
29. 8. 2018 18:12
Moje oblíbená...
[odkaz]