Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koenigsegg SUV neplánuje, ale sedan nevylučuje

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Luxusním a prémiových SUV se daří, ale Christian von Koenigsegg se svou malou automobilkou se tímto směrem vydat nechce.

Švédský Koenigsegg je prozatím spojován pouze s extrémně výkonnými supersportovními automobily, ale na svém kontě má i koncept, jehož interiér nabízel prostor čtveřici dospělých cestujících.

Ženevský autosalon v roce 2009 byl místem světové premiéry makety konceptu výkonného čtyřmístného elektromobilu Koenigsegg Quant a o rok později se na stejném místě představil prototyp NVL Quant. Ke změně jména došlo, protože švédský Koenigsegg ze společného projektu se švýcarskou firmou NLV Solar AG vycouval.

Na letošním autosalonu v Ženevě se Christian von Koenigsegg v rozhovoru pro britský Top Gear zmínil i o možném dalším směrování jeho značky a rozšíření palety modelů.

Podle jeho slov se nemusíme obávat vstupu Koenigseggu mezi výrobce SUV z několika důvodů. Za ty hlavní lze označit příliš složitý a nákladný vývoj, resp. úpravy stávající platformy z uhlíkových vláken pro tento typ vozu a rovněž skutečnost, že Christian von Koenigsegg není příznivcem SUV.

Zároveň ovšem zakladatel malé švédské automobilky naznačil, že není vyloučeno uvedení Koenigseggu, jehož interiér nabídne prostor pro čtveřici cestujících. Pokud k tomu dojde pak máme očekávat výkonný silniční hyperautomobil, u nějž není vyloučen čistě elektrický pohon.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
14. 3. 2016 10:16
V článku je 3x........
...... napsáno "Koengisegg", tak si to opravte, jednou - překlep, ale 3x ??