Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Volkswagen T-Roc míří do nových segmentů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Jednou z hvězd ženevského autosalonu je bezesporu wolfsburský koncept T-Roc, jehož produkční verze bychom se mohli dočkat v roce 2017. Má být přímou konkurencí pro vozy Renault Captur, Nissan Juke nebo nový Jeep Renegade..

Volkswagen T-Roc je třídveřové SUV s odnímatelnými střešními panely, které lze schovat do zavazadelníku. Volkswagen jeho designem přibližuje další evoluci vzhledu své rodiny SUV. Přední část je rozdělena horizontálně, což odkazuje na současné modely VW a také zvýrazňuje šířku auta, která je 1,83 metru, což je více než u modelu Tiguan. T-Roc je ale o téměř 25 cm kratší a 20 cm nižší než tento model.

Všechna světla jsou diodová a koncept je vybaven několika kamerami namířenými jak dozadu, tak i dopředu. Na palubě jsou systémy usnadňující jízdu v terénu, například asistent sjezdu z prudkých kopců nebo asistent rozjezdu do kopce. Je také možno zvolit jeden ze třech jízdních režimů, a to pro asfalt, pro off-road a pro jízdu po sněhu. Kromě asfaltového módu je síla rozdělená v poměru 50:50 na přední a zadní kola.

Koncept T-Roc má vznětový motor 2.0 TDI známý z Golfu GTD o výkonu 184 koní a 380 N.m se sedmistupňovou převodovkou DSG, zrychlení na stovku za 6,9 vteřiny, maximální rychlost 210 km/h, a kombinovanou spotřebu 4,9 litru na 100 km, což odpovídá emisím 129 g/km CO2.

Jako téměř vše, co Volkswagen vyrábí nebo plánuje vyrábět, i T-Roc stojí na platformě MQB, to znamená mimo jiné vzpěry McPherson vpředu a víceprvkovou nápravu vzadu. Kola na konceptu jsou devatenáctipalcová a jsou obuta do pneumatik s rozměrem 245/45.

Jak ale bude produkční verze vypadat a jaké dostane jméno se letos s ohledem na vzdálené datum uvedení do prodeje pravděpodobně nedozvíme.


redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
6. 3. 2014 23:33
Taigun
VW by mohl přestat vymýšlet takové hovadiny a raději trochu uspíšit příchod Taigunu. I číňan dostane auto do výroby za pár měsíců, VW to bude podle všeho trvat pár let...
Avatar - Ada je zase tady
6. 3. 2014 20:52
Re: Obludka
Přesně. Automobilka VW poněkud zazrnrdovala. Tyhle kreatury nechte rendlíkům, ať už ten kolaps mají konečně za sebou.

:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - John Doe
6. 3. 2014 20:08
Re: j-roc
Znova máš pravdu! :yes:

Juke naozaj nie je pekné auto! Je to krpatá ohava!
Avatar - pelikoš
6. 3. 2014 19:55
Re: j-roc
není
Avatar - John Doe
6. 3. 2014 19:46
Re: j-roc
"juke stokrát jinak"

Presne! toto je 100krát krajšie a úplne iné :-!