Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

KTM odhaluje kompletní řadu motokrosových strojů pro modelový rok 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Rakouská KTM již nyní představuje své motokrosové stroje pro příští rok. Důkladná modernizace se týká prakticky všech zástupců řady SX od nejmenší 50 SX pro děti až po vrchol nabídky v podobě 450 SX-F.

KTM podobně jako Husqvarna, která patří pod její křídla, nabízí širokou paletu motokrosových motorek od maličkých dětských strojů, na nichž sbírají své první zkušenosti s jízdou v terénu malí špunti, až po špičkové závodní náčiní, které je stvořeno ke sbírání vavřínů v těch nejvyšších třídách.

Motokrosové KTM pro modelový rok 2019 se mohou pochlubit novou generací rámů. Při jejich vývoji bylo cílem dosáhnout snížení hmotnosti a zároveň zvýšení jejich tuhosti pro dosažení lepších vlastností při průjezdech zatáčkami i na rovinkách. Podle testovacích testů bylo tohoto cíle úspěšně dosaženo.

Přepracování se dotklo i plastů, umožňujících nyní jezdci, spolu s novým sedlem, při jízdě ve stupačkách ještě volnější pohyb. Zároveň nové plasty spolu s inovovanou palivovou nádrží lépe chrání filtru a zároveň zlepšují proudění vzduchu k němu i dvoutaktních i čtyřtaktních modelů.

Modernizace se samozřejmě týká i zavěšení a odpružení kol. Motokrosové KTM pro rok 2019 mají díky jejich úpravám vynikat svou ovladatelností. K snížení hmotnosti přispívá použití nové lithium-iontové baterie, zatímco nové chladiče lepé zvládnou chlazení motorů při extrémní zátěži během závodů.

V případě pohonných jednotek zmiňuje KTM změny provedené v elektronice. Modely se čtyřtaktními motory mají upravenou převodovku a nový systém vstřikování paliva. KTM 250 SX-F a 350 SX-F se pak mohou pochlubit i nově navrženou DS spojkou. KTM 450 SX-F dostala nově vyvinutou SOHC hlavu válce, snižující a centralizující hmotnost motoru. Modely s dvoutaktními motory mají přepracované nastavení karburátorů a novou převodovku i spojku.

KTM uvádí, že na každém motokrosovém modelu pro rok 2019 je zhruba 60 % nových nebo důkladně přepracovaných součástek. Jezdcům toužícím dále zlepšit jízdní výkony svých strojů pak budou k dispozici komponenty z kolekce PowerParts.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
30. 5. 2018 09:30
Karburátory
Docela mě překvapilo že u 2T ještě stále používají karburátory.