Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

KTM RC16: Novinka pro příští sezónu MotoGP (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rakouská KTM v rámci domácí GP na okruhu Red Bull Ring představila finální podobu svého nového stroje pro třídu MotoGP.

Přípravy KTM na vstup do MotoGP a vývoj jejího vlastního stroje RC16 pro tuto nejvyšší třídu silničních motocyklových závodů rozhodně nejsou novinkou, ale oficiální odhalení strojů ve válečném malování pro příští sezónu v rámci Velké ceny Rakouska se jí stalo.

KTM RC16 byly v průběhu letošního roku k zahlédnutí již několikrát díky testům na různých závodních okruzích a to včetně toho brněnského, ale prakticky vždy šlo o exempláře v černobílém provedení.

Nyní rakouská značka KTM oficiálně představuje svůj nový závodní speciál v barvách, v nichž se v příští sezóně MotoGP postaví na start. Stejně jako u továrních strojů ve třídě Moto3 je i zde hlavním sponzorem Red Bull.

Novinka, spojující tradiční oranžovou KTM s barvami Red Bullu, je podle pravidel MotoGP poháněna litrovým čtyřtaktním motorem se čtyřmi válci do V, disponujícím výkonem přes 199 kW (270 k).

KTM příští rok do MotoGP nasadí dva stroje RC16, které budou sedlat Bradley Smith a Pol Espargaro, kteří k rakouské značce oba míří ze stáje Monster Yamaha Tech3.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)