Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Vesta dorazí na trh také jako oplastované kombi

David Bureš
Diskuze (18)
Důvodem příchodu „terénní“ varianty chystaného kombi je prodejní úspěch dřívějších modelů Kalina Cross a Largus Cross.

Lada začne v listopadu prodávat nový malý model Vesta, který v nabídce postupně nahradí dosavadní Prioru. Vedle sedanu se počítá rovněž s hatchbackem a kombíkem, který na trh dorazí i v oplastované verzi Cross.

Příchod takového automobilu je ryze obchodní, nejen ruští zákazníci mají o oplastované varianty zájem, což se potvrdilo také u dříve nabídnutých modelů Kalina Cross a Largus Cross. Přerod běžné Vesty kombi v oplastovanou verzi Cross navíc nebude technicky náročný, ani nijak nákladný.

Technika bude až na detaily shodná s ostatními verzemi. Pod kapotou se objeví benzinová šestnáctistovka vyvinutá ve spolupráci s Renaultem. K dispozici údajně budou tří výkonové verze s 64, 78 a 84 kW.

Zatím není jasné, kdy se oplastovaného kombíku dočkáme. Vesta se letos začne prodávat jako sedan, později dorazí i hatchback, zatímco kombi vstoupí do prodeje až jako poslední, na přelomu let 2016 a 2017. Varianta Cross přijde buď v té době, nebo ještě později.

Po ruských webech už kolují i různé snímky nového oplastovaného kombi, zatím se však jedná o neoficiální obrázky, na definitivní potvrzení jejich pravosti musíme ještě počkat. Chystané kombi si však podle všeho zachová výrazné prolisy na boku karoserie, které dostane už sedan.

Sedan Vesta není jedinou chystanou novinkou značky Lada pro následující měsíce. Důležitou premiérou bude i SUV XRAY, jehož prodej bude na ruském trhu zahájen na začátku příštího roku. SUV dlouhé 4,2 metru bude postaveno na základech Dacie Sandero Stepway.

David Bureš
Diskuze (18)
Avatar - twistedTSD
2. 8. 2015 11:40
Re: designový skvost
Tak Priora hlavně byla konstrukčně za zenitem už v době svého představení. Kdyby Vesta neznamenala pořádný skok, pak by bylo něco špatně.
2. 8. 2015 05:59
Re: designový skvost
Tak si prejdi doterajšiu produkciu AvtoVAZ-u. Oproti Lade Priore je to poriadny skok
Avatar - Verny_2013
2. 8. 2015 01:11
designový skvost
No objektivně vzato fakt nechápu nad čím se tak rozplýváte. Kdyby s podobnou deignovou kreací přišel korejec, japonec či nějaká evropa byla by to zdrcující kritika. Na mě to působí jako by to prošlo již z výroby bočním symetrickým crash testem.
Avatar - Barrichello
1. 8. 2015 19:34
Re: Fotky
Granta není starý Logan, starý Logan je Lada Largus. Pleteš si pojmy. Vesta nemá s Loganem nic společného,stejně tak Granta.
1. 8. 2015 12:57
Re: Fotky
:yes: