Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Gallardo LP-570-4 Squadra Corse: Super Trofeo pro silnice

Michal Fokt
Diskuze (2)
Lamborghini ve Frankfurtu oficiálně představuje speciální edici Gallardo LP-570-4 Squadra Corse. Má 570 koní a oproti běžným verzím zhublo 70 kg.

Značka ze Sant' Agaty se nám s modelem Gallardo LP-570-4 Squadra Corse pochlubilo ve virtuální předpremiéře už začátkem srpna, tehdy ale byly k dispozici pouhé tří fotografie. Nyní už je k vidění kompletní sada a nechybí ani propagační video.

Než se vrhnete na potěchu očí, měli bychom ale připomenout, co je Gallardo Squadra Corse vlastně zač. Údajně vychází (ve skutečnosti se jím spíše inspiruje) ze závodního modelu Gallardo Super Trofeo, určeného pro stejnojmenný značkový pohár. Z něj je použit rychloupínací kryt motoru z karbonu a dále zadní křídlo, splitter předního nárazníku a prahové spoilery, vše taktéž z uhlíkového kompozitu.

U Lamborghini si všimli, že u Ferrari sázka na italskost funguje, takže se i zde na karoserii objevuje zelenobíločervená trikolóra a součástí zdobení jsou i 19" kola a lakované brzdové třmeny keramických brzd, které lze mít červené, černé nebo žluté. V nabídce laků je kromě odstínu Grigio Thalasso (na fotkách) také žlutá Giallo Midas, bílá Bianco Monocerus a červená Rosso Mars.

V černočerveném interiéru najdeme čalounění Alcantarou včetně přístrojové desky a pochopitelně také karbon, použitý na volantu, středové konzole, výplních dveří a vnitřních klikách. Pedály jsou hliníkové a nechybí dvojice závodních kompozitových sedaček, také zčásti pokrytých umělým semišem. Provedené změny srazily oproti běžnému Gallardu váhu o 70 kg, takže Squadra Corse váží 1340 kg a může se tedy pochlubit tím, že na jednoho koně připadají jen 2,35 kg hmotnosti.

Čímž se dostáváme k motoru. Uprostřed umístěný vidlicový desetiválec 5,2 l o výkonu 570 koní (420 kW) při 8000 posílá svou sílu na všechna čtyři kola prostřednictvím šestistupňové robotizované převodovky e-gear s pádly pod volantem a tato kombinace zajistí zrychlení z klidu na stovku během 3,4 s, přičemž na dvojnásobek se dostane během 10,4 s a maximální rychlost činí 320 km/h. Lambo chce za jednu z posledních limitek modelu Gallardo 191.100 euro bez daně, nebylo ale uvedeno, zda půjde o edici omezenou počtem vyrobených kusů nebo pouze zájmem zákazníků.

Michal Fokt
Diskuze (2)
10. 9. 2013 14:02
Re: Cabrera
Najprv bolo treba zuzitkovat panely klimatizacie, ktore ostali na sklade po skonceni vyroby Seatu Exeo >:-[]
Avatar - Petrolhead_CZ
10. 9. 2013 12:56
Cabrera
Takže mám tomu rozumět tak, že Squadra Corse je jediná novinka od Lamba, kterou na výstavu přivezli? Žádný koncept Cabrery? Docela zklamání ;-\