Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini ukáže v Pebble Beach dva nové modely

David Bureš
Diskuze (0)
Otevřený Aventador Superveloce a dosud nepoznaný model. To jsou chystané novinky Lamborghini.

Pro letošní přehlídku automobilové krásy v americkém Pebble Beach si automobilka Lamborghini připravila hned dvě novinky. Zatímco o jedné už něco tušíme, druhá je zatím zahalena mnoha tajemstvími.

Potvrzeným modelem pro Pebble Beach je Aventador Superveloce v otevřeném provedení Roadster. Automobil bude sdílet techniku s dříve představeným kupé, což znamená nové aerodynamické prvky, odlehčenou karoserii a posílený motor. O pohon Aventadoru SV Roadster se podle všeho postará 6,5litrový dvanáctiválec o výkonu 552 kW.

Produkce posíleného a odlehčeného Roadsteru bude limitována stejně jako v případě uzavřené varianty. Lamborghini počítá s výrobou 500 kusů, o 100 kusů méně než v případě kupé.

Vedle Aventadoru Superveloce Roadster se v Pebble Beach dočkáme také ještě zcela nového, dosud nepojmenovaného modelu s rozzuřeným býkem ve znaku. S touto informací alespoň přišel americký server Motor Trend.

Tato novinka má následovat dřívější exkluzivní modely z dílny Lamborghini – Reventón nebo Veneno. Má se jednat o jedinečný vůz, který vznikne ve velice malém počtu. Hovoří se o pouhé třicítce kusů – 20 kupé a 10 Roadsterech.

Tento speciál však podle Motor Trendu bude v Pebble Beach odhalen pouze klientům Lamborghini a jeho potenciálním kupcům. Vzhled tak možná veřejnosti prozrazen nebude, jistě ale z prezentace uniknou některé informace o novém modelu. Jeho základem bude údajně Aventador Superveloce, použitý dvanáctiválec ale má být vyladěn až k hranici 800 koní (588 kW).

Lamborghini v poslední době více a více zdůrazňuje exkluzivitu svých aut, důkazem toho je i účast automobilky v Pebble Beach. Na srpnové přehlídce exkluzivních aut se můžeme těšit i na starší modely ze Sant‘ Agaty. V průběhu tamějšího automobilového týdne se mimo jiné bude dražit jeden z 21 vyrobených Reventónů kupé. Jeho cena je odhadována na 1,4 až 1,8 milionu dolarů (34 až 45 milionů korun).

David Bureš
Diskuze (0)