Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini v Paříži 2006

Ladislav Čermák
Diskuze (8)
Lamborghini Murciélago LP640, představené před půl rokem v Ženevě s dvanáctiválcem, převrtaným na 6,5 l, 471 kW a 660 Nm, sbírá úspěch za úspěchem díky neuvěřitelnému image.

Murciélago LP640 Versace: Anděl s ďáblem v těle

Tomu by měl dále pomoci akční model - společné dílo dvou gigantů ve svých oborech - Lamborghini a Versace. Druhý jmenovaný se postaral o leskle lakovaná kola poněkud odlišného designu, unikátní perleťově bílý lak a interiérové doplňky z bílé kůže se speciální povrchovou úpravou. Nechybí ani exkluzivní karbonové obložení, vyšperkované destičkou s gravírovaným jménem zesnulého Gianni Versaceho.

Technika se nezměnila, i Versace nyní okusí zrychlení 0 - 100 km/h za 3,4 s, maximálku 338 km/h a raketové burnouty díky sekvenční převodovce se systémem Thrust. Osmnáctipalcová kola obouvají pneumatiky Pirelli P Zero Ross o rozměrech 245/35 ZR 18 a 335/30 ZR 18. Uvnitř nechybí paleta luxusních elektronických doplňků. Prodej by měl začít v březnu 2007.

Gallardo Nera

je stejně jako Murciélago LP640 Versace demonstrací nového individualizačního programu „ad personam“, schopného přizpůsobit každé Lamborghini všem speciálním požadavkům zámožných klientů. Gallardo Nera vznikne v počtu pouhých 185 kusů, vyvedených v černé „Serapis“ pro Evropu a černé „Noctis“ pro USA. Černočerný vzhled dotváří matné černé lakování zrcátek, zadního spoileru, panelů na zadní části karoserie, střechy, některých panelů vpředu, prahových nástavců a zadní „zástěrky“. Nechybí matně černě lemované štítky Callisto s logem Lamborghini, stříbrně lakované brzdové třmeny, bílé krytky bočních blikačů a ztmavené zadní lampy.

Interiér zdobí kontrastní kombinace „bicolour sportive“ barev černá Nero a bílá Polar. Přidané kožené dílce zdobí panel klimatizace, ruční brzdu, konzoli řadicí páky a kliky dveří. Sedadla, alcantarový strop, výplně dveří a motorovou přepážku zdobí kosodelníkové stehování „Q-citura“. Změny doznaly i lemy přístrojů, dekorativní obšití volantu a bílé lemování sedadel a koberců. Do standardní výbavy patří navigace, parkovací kamera, palubní počítač, alarm, zvedací systém a kryt zaparkovaného vozu. Za příplatek je k dispozici samočinná převodovka e gear, průhledná kapota, rádio s čipem Bluetooth a karbono-keramické brzdy.


Ladislav Čermák
Diskuze (8)
4. 10. 2006 13:36
Re: chybné popisky
Máte pravdu - opraveno, děkujeme za upozornění.